منبع خبر: دنیای اقتصاد
صادرات- بازارهای جهانی- سازمان توسعه تجارت- کالای ایرانی- تجارت خارجی- شرکای تجاری- گمرک- اخبار تجارت بین الملل
افت و خیز صادرات ایران در بازارهای جهانی نشان میدهد که از میان ۲۰مقصد صادرات کالای کشور، صادرکنندگان در۱۰ ماه منتهی به دی سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در ۱۰ بازار هدف توانستهاند رشد صدور کالا را ثبت کنند و در ۱۰ بازار دیگر افت صادرات را تجربه کردهاند. بیشترین بازارگشایی ایران در اندونزی و تایلند بوده و در ازای آن آمارهای منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان میدهد که بازار کالاهای ایرانی در ژاپن، ایتالیا و جمهوری آذربایجان وضعیت خوبی ندارد.
بررسی ۲۰ مقصد عمده صادراتی نشان میدهد که اندونزی و تایلند، از ورود کالاهای ایرانی به کشورشان استقبال کرده و توانستهاند در ۱۰ ماه منتهی به دی سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، بالاترین رشد صادراتی را در بین بازارهای هدف رقم بزنند. بر این اساس، رشد ارزش صادرات به اندونزی، ۲۶۷ درصد برآورد شده و صدور کالا به تایلند نیز در این مدت زمان ۱۵۰ درصد رشد را تجربه کرده است. پس از آن، فروش کالا به کره جنوبی از ابتدای امسال تا انتهای دی ماه نسبت به دوره مشابه در سال قبل، با رشد ارزشی ۳۳ درصد روبهرو بوده است. گزارش منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت حاکی از آن است که رشد ارزشی ۲۴ درصدی در صدور کالا به سوریه نیز در مدت زمان مذکور در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته محقق و در کارنامه تجارت با این کشور ثبت شده است. خریداران هنگکنگی هم در مدت زمان مورد بررسی به کالاهای ایرانی چراغ سبز نشان دادند. از این رو صدور کالا به این کشور، رشد ۱۴ درصدی را به لحاظ ارزشی رقم زده است. در میان کشورهایی که صادرات به آنها با رشد روبهرو بوده، تنها کشور اروپایی، آلمان است که در ۱۰ ماه منتهی به دی سال جاری ۱۱ درصد بیشتر از مدت زمان مشابه سال گذشته، کالاهای ایرانی را خریداری کرده است. به عبارتی رشد ارزشی صدور کالا به آلمان ۱۱ درصد است. البته صدور کالا به دو کشور چین و ترکیه نیز ۱۱ درصد رشد داشته است. از سویی صادرکنندگان به پاکستان توانستهاند افزایش ۹ درصدی صادرات را به لحاظ ارزشی از ابتدای امسال تا انتهای دی ماه نسبت به زمان مشابه سال قبل در کارنامه تجارت خارجی ایران ثبت کنند. افغانستان نیز رشد ارزشی ۶ درصدی در صادرات را در ۱۰ ماه منتهی به دی سال جاری نسبت مدت زمان مشابه سال گذشته به خود اختصاص داده است.
آمارهای منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان میدهد اقبال کالاهای ایرانی در ۱۰ کشور که نامشان در لیست مقاصد عمده صادراتی ایران است، نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، کمتر شده؛ ارزش صادرات به ژاپن در مقایسه با ۱۰ ماه منتهی به دی سال گذشته، ۶۳ درصد کاهش داشته است. صدور کالا به این کشور آسیایی، بیشترین افت ارزشی را در مقایسه با سایر کشورهایی که در لیست مقاصد عمده صادراتی قرار دارند، نشان میدهد. صادرات به جمهوری آذربایجان و ایتالیا نیز با افت ارزشی ۲۳ درصد در بازه زمانی مدت بررسی روبهرو بوده است. افت ۲۱ درصدی در صادرات کالا به تایوان در ۱۰ ماه منتهی به دی سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته نیز در کارنامه تجارت با این کشور به ثبت رسیده است. صادرات به امارات بهعنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری نیز با افت ۱۹ درصدی در مدت زمان مورد بررسی روبهرو بوده است. صادرکنندگان ایرانی در صدور کالا به ترکمنستان در ۱۰ ماه منتهی به دی سال جاری افت ارزشی ۱۸ درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در صادرات رقم زدند. افت ارزشی ۱۴ درصدی صادرات به عمان نیز در بازه زمانی مورد بررسی، محقق شده است. صادرات کالای ایرانی به ویتنام نیز در ۱۰ ماه منتهی به دی سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، افت ارزشی ۱۲ درصدی را تجربه کرده است. صادرات کالای ایرانی به هند هم در بازه مورد بررسی، افت ۳ درصدی را نشان میدهد و صدور کالا به عراق هم با افت ارزشی یک درصدی روبهرو بوده است.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.