منبع خبر: اقتصاد آنلاین
اوپک- بازار نفت- رویترز- بلومبرگ- صادرات نفت- شیل آمریکا- اخبار انرژی
ثبت رکورد تازه از پایبندی به توافق جهانی اوپک، تغییر مسیر محموله های نفتی روسیه از غرب به شرق، سقوط آزاد تولید نفت ونزوئلا، رکورد شکنی تولید نفت آمریکا و افزایش برداشت گاز الجزایر مهمترین اخبار جهان انرژی در ۲۴ ساعت گذشته بود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، بررسیهای خبرگزاری رویترز نشان می دهد که تولید نفت اعضای سازمان اوپک در ماه آوریل (فروردین – اردیبهشت)امسال، در پی سقوط تولید ونزوئلا و برخی کشورهای آفریقایی به کمترین میزان در یک سال اخیر رسید.
تولید اوپک در این مقطع، با ۷۰ هزار بشکه در روز کاهش ماهانه به ۳۲ میلیون و ۱۲۰ هزار بشکه در روز رسید.
این رقم، کمترین میزان از آوریل ۲۰۱۷ میلادی است و این کاهش سبب شد که سطح پایبندی کشورهای متعهد به توافق کاهش تولید از ۱۶۱ درصد حاصل در ماه مارس(اسفند – فروردین)، به رکورد ۱۶۲ درصدی برسد.
به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ، آمار رسیده از رصد نفتکشها نشان می دهد که روسیه در پنج ماه نخست سال جاری میلادی، به طور میانگین ۱۹ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته نفت از طریق بنادر اصلی خود در دریای بالتیک و سیاه صادر خواهد کرد.
این در حالیست که نفت ارسالی این کشور از مسیر خط لوله به چین در سه ماهه نخست امسال (۲۰۱۸ میلادی) ۴۳ درصد افزایش یافته است.
به گفته «آلان گلدر» معاون پالایش و بازارهای نفت موسسه وود مکنزی، به دلیل این تغییر مسیر صادرات نفت روسیه، پالایشگاه های اروپایی ناگزیرند به دنبال جایگزینی چون خاورمیانه و آمریکا برای نفت خام روسیه باشند.
مجموع صادرات نفت روسیه به چین از طریق خط لوله در سه ماهه نخست امسال با جهشی ۴۳ درصدی به حدود ۷۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
به گزارش رویترز، بیشترین کاهش تولید نفت در میان اعضای اوپک در ماه آوریل، مربوط به ونزوئلا بود و تولید نفت این کشور در این مقطع به علت بحران اقتصادی به کمترین میزان خود یعنی یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت.
آنگولا پس از ونزوئلا بیشترین کاهش را در تولید نفت خود گزارش کرد.
میانگین تولید نفت ونزوئلا در سال ۲۰۱۷ با ۱۳ درصد کاهش به حدود ۲ میلیون و ۷۲ هزار بشکه در روز رسید که پایینترین میزان در ۲۸ سال گذشته بود.
رویترز به نقل از اداره اطلاعات انرژی آمریکا نوشت که تولید نفت این کشور در ماه فوریه (بهمن – اسفند) با ۲۶۰ هزار بشکه در روز، به رقم رکورد تاریخی ۱۰ میلیون و ۲۶۰ هزار بشکه در روز رسید.
برداشت گاز این کشور نیز در این مقطع، به بیشترین رقم تاریخی یعنی ۸۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون فوت مکعب در روز رسید.
پیش از این بیشینه رقم مربوط به دسامبر با میزان ۸۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون فوت مکعب در روز بود.
رویترز به نقل از شرکت دولتی انرژی الجزایر (سوناتراک) خبر داد که در سال ۲۰۱۷ میلادی، تولید گاز خود را با ۵ درصد افزایش به ۱۳۵ میلیارد متر مکعب رسانده است.
بر اساس اعلام این شرکت، تولید نفت سوناتراک در این مقطع در پی پایبندی به توافق کاهش تولید نفت سه درصد کاهش تجربه کرد.
الجزایر یکی از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به شمار می رود.
رویترز به نقل از شرکت روسی گازپروم خبر داد که این شرکت ساخت بخش دریای مرحله نخست خط لوله فراساحلی انتقال گاز ترک استریم را که گاز روسیه را از مسیر دریای سیاه عبور به ترکیه منتقل می کند، به اتمام رسانیده است.
گازپروم که قصد دارد این خط لوله را در سال ۲۰۱۹ میلادی به پایان برساند، اعلام کرد که یکهزار و ۱۶۱ کیلومتر از این خط لوله از سال ۲۰۱۷ میلادی تاکنون کار گذاشته شده است.
مرحله دوم این خط لوله مربوط به انتقال گاز از ترکیه به کشورهای اروپای جنوبی از جمله یونان، بلغارستان و ایتالیاست که در سه ماه سوم سال جاری میلادی انجام خواهد شد.
خط لوله های جدید ترک اسریم و نورد استریم۲ (به مقصد ترکیه و آلمان)، برای گسترش بازار گاز روسیه در اروپا بسیار حیاتی به شمار می رود.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.