منبع: رویترز
رهبران مالی آسیا به دنبال راههایی هستند که با استفاده از آنها ایمنیها را تقویت کرده و نیازهای مالی اضطراری در طول بحرانهای جهانی و حوادث طبیعی را برطرف سازند، در حالی که ترس از رکود جهانی و نوسانات بازار مالی تصویری تاریک از آینده اقتصادی نشان میدهد.
تأثیر افزایش نرخ بهره آمریکا بر جریان سرمایه منطقه نیز میتواند در جلسه وزیران مالی و رئیسهای بانکهای مرکزی ASEAN+3 که شامل اتحادیه ۱۰ عضوی کشورهای جنوب شرقی آسیا (ASEAN) و ژاپن، چین و کره جنوبی است، مورد بحث قرار گیرد.
وزیر مالی ژاپن، شونیچی سوزوکی، که همراه با اندونزی ریاست جلسه امسال را بر عهده دارد، امیدوار است که در مورد تقویت خطوط مبادله ارز صحبت کند.
ژاپن علاقهمند است تا امکانی را پیشنهاد دهد که از خطوط مبادله ارز موجود بهرهبرداری کند و به اعضا امکان دسترسی به وجوه در شرایط اضطراری را بدهد، به گفته سه منبع آگاه از امور.
شکست اخیر دو بانک آمریکایی نگرانی مقامهای سیاستگذاری را در مورد آسیبپذیریهای سیستم بانکی جهانی و احتمال بروز نوسانات بازار به دنبال افزایش بهرههای آمریکا برانگیخته است.
در جلسهای با همتایان چینی و ژاپنی خود قبل از گردهمایی ASEAN+3، وزیر مالی کره جنوبی، چو کیونگ-هو، گفت که همکاری برای آسیا و سایر کشورهای جهان در این زمانی که اقتصاد جهانی در “نقطه عطف” قرار دارد، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
“علیرغم روابط اقتصادی نزدیک بین چین، ژاپن و کره، ما در زمینهی روابط اقتصادی، بهخصوص در زمینهی تجارت کالا و خدمات، کاهشی اخیر مشاهده کردهایم.” سه وزیر در یک بیانیه گفتند.
آنها افزودند: “ما اهمیت تقویت روابط اقتصادی و تجاریمان را برای تأمین رشد پس از بحران جهانی، کاهش تأثیرات منفی پایدار و آمادهسازی برای شوکهای آینده درک میکنیم.”
گروه ASEAN+3 در سال ۲۰۰۰، پس از بحران مالی آسیا در دهه ۱۹۹۰، یک شبکه از خطوط مبادله ارز به نام “ابتکار چندجانبه چیانگ مای” (CMIM) ایجاد کرد و آن را در سال ۲۰۱۰ تجدید نظر کرد، تا به یکدیگر در جلوگیری یا مقابله با خروج سریع سرمایه کمک کنند.
اما این خطوط مبادله تا کنون استفاده نشدهاند، حتی در طول بحران کووید-۱۹، که منجر به تقاضاهایی درون گروه برای دسترسی بهتر به این سیستم شده است.
در حالی که سیاستگذاران آسیایی تأکید میکنند که کشورهای آنها دارای ارزهای خارجی و سدهای کافی برای مقابله با بحران دیگری هستند، آنها ممکن است برای تقویت ترتیبات مقابله با برهمکنشهای بازار، محدودهای ببینند، به گفته تحلیلگران.
“این واقعیت که CMIM از زمان ایجاد آن هیچگاه اقتراع نشده است نشان میدهد که کشورها با استفاده از آن مواجهه میکنند.” گفت تورو نیشیهاما، اقتصاددان ارشد بازارهای در حال ظهور در انستیتوی تحقیقات دای ایچی لایف.
وی افزود: در حالی که تقویت انعطافپذیری CMIM مهم است، کشورها باید مطمئن شوند که نظارت قوی را به منظور جلوگیری از خطر اخلاقی در جای خود دارند.
با توجه به پیشبینیهای بانک توسعه آسیا (ADB)، منطقه آسیایی در سال ۲۰۲۳ قرار است با رشد اقتصادی قوی ۴.۸ درصدی، سریعتر از رشد ۴.۲ درصدی در سال ۲۰۲۲ به دلیل بازگشت چین، موفق به رشد شود.
رهبران مالی ASEAN+3 از جمله سوزوکی و فرمانروای بانک ژاپن (BOJ) کازوا اوئدا، در کنفرانس سالانه ADB در اینچئون در کره جنوبی در این هفته دور هم جمع شدهاند.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.