منبع: رویترز
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه[۱] (OECD) روز سه شنبه اعلام کرد بیش از یک چهارم مشاغل در OECD به مهارت هایی متکی هستند که می توانند به راحتی در انقلاب هوش مصنوعی آینده خودکار شوند و کارگران نگران هستند که ممکن است شغل خود را به دلیل هوش مصنوعی از دست بدهند.
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) یک بلوک ۳۸ عضوی است که عمدتاً کشورهای ثروتمند و همچنین برخی از اقتصادهای نوظهور مانند مکزیک و استونی را در بر می گیرد.
OECD گفت: شواهد کمی وجود دارد که ظهور هوش مصنوعی تأثیر قابل توجهی بر مشاغل داشته است، اما ممکن است به این دلیل باشد که انقلاب در مراحل اولیه خود است.
این سازمان مستقر در پاریس در چشم انداز اشتغال سال ۲۰۲۳ خود اعلام کرد مشاغلی که بیشترین خطر خودکار شدن را دارند به طور متوسط ۲۷ درصد از نیروی کار در کشورهای OECD را تشکیل می دهند که کشورهای اروپای شرقی بیشتر در معرض خطر هستند.
مشاغل در معرض خطر به عنوان مشاغلی تعریف می شوند که از بیش از ۲۵ مهارت و توانایی از ۱۰۰ مهارتی که کارشناسان هوش مصنوعی در نظر دارند به راحتی خودکار می شوند.
OECD در یک نظرسنجی در سال گذشته نشان داد که از هر پنج کارگر سه نفر می ترسند که در ۱۰ سال آینده شغل خود را به دلیل هوش مصنوعی از دست بدهند. این نظرسنجی ۵۳۰۰ کارگر را در ۲۰۰۰ شرکت در حوزه تولید و مالی در هفت کشور OECD تحت پوشش قرار داد.
این بررسی قبل از ظهور انفجاری هوش مصنوعی مولد مانند ChatGPT انجام شد.
علیرغم نگرانی از ظهور هوش مصنوعی، دو سوم از کارگرانی که قبلاً با آن کار می کردند گفتند که اتوماسیون شغل آنها را کم خطر یا خسته کننده کرده است.
ماتیاس کورمان، دبیرکل OECD در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «اینکه هوش مصنوعی در نهایت چگونه بر کارگران در محل کار تأثیر میگذارد و اینکه آیا مزایا بر خطرات آن بیشتر خواهد بود یا خیر، به اقدامات سیاستی ما بستگی دارد».
او ادامه داد: «دولتها باید به کارگران کمک کنند تا برای تغییرات آماده شوند و از فرصتهایی که هوش مصنوعی ایجاد میکند بهرهمند شوند.»
OECD گفت که حداقل دستمزدها و چانه زنی دسته جمعی می تواند به کاهش فشاری که هوش مصنوعی بر دستمزدها وارد می کند کمک کند، در حالی که دولت ها و تنظیم کنندگان باید اطمینان حاصل کنند که حقوق کارگران به خطر نمی افتد.
[۱] Organisation for Economic Co-operation and Development
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.