منبع: مکینزی
ترجمه:
جریان های رو به رشد تجارت بین المللی و مالی که مشخصه قرن بیستم بود، از سال ۲۰۰۸ کاهش یافته است. در عوض، جریانهای دیجیتال در حال افزایش هستند یعنی انتقال اطلاعات، ایدهها و نوآوری در سراسر جهان و گسترش مشارکت در اقتصاد جهانی.
کشورها نمی توانند خود را از جریان های جهانی ببندند، اما استراتژی های صادرات محدود ارزش واقعی جهانی شدن را از دست می دهد: جریان ایده ها، استعدادها و ورودی هایی که نوآوری و بهره وری را تحریک می کند. جهانی سازی دیجیتال ، انتخاب سیاست ها را پیچیده تر می کند. زنجیرههای ارزش در حال تغییر هستند، قطبهای جدید در حال ظهور هستند و فعالیتهای اقتصادی در حال تغییر هستند. این انتقال فرصتهای جدیدی را برای کشورها ایجاد میکند تا نقشهای سودآور در اقتصاد جهانی ایفا کنند. این فرصتها به نفع مکانهایی خواهند بود که زیرساختها، مؤسسات و محیطهای تجاری را ایجاد میکنند که شرکتها و شهروندان آنها برای مشارکت کامل نیاز دارند.
در جایی در کنیا، دختری وارد یک درس ریاضی شخصی از آکادمی خان مستقر در کالیفرنیا می شود. هزاران پناهجوی سوری برای دریافت آخرین اطلاعات برای راهنمایی سفر خود در اروپا به به روز رسانی های فیس بوک متکی هستند. یک غول انرژی چندملیتی قصد دارد از حسگرهایی در ۴۰۰۰ چاه نفت در سراسر جهان برای نظارت بر تولید از راه دور استفاده کند. یک تولید کننده در استرالیا قطعات را از یک تامین کننده چینی در علی بابا خریداری می کند و یک کارآزمایی بالینی در هند داده های بیماران را به محققان داروسازی ایالات متحده منتقل می کند.
جهان بیش از هر زمان دیگری به هم متصل شده است. در سال ۱۹۹۰، ارزش کل جریان جهانی کالاها، خدمات و امور مالی بالغ بر ۵ تریلیون دلار یا ۲۴ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان بود. حدود ۴۳۵ میلیون گردشگر بین المللی وارد شد و اینترنت عمومی در مراحل ابتدایی خود بود. به سرعت به سال ۲۰۱۴: حدود ۳۰ تریلیون دلار کالا، خدمات و امور مالی، معادل ۳۹ درصد تولید ناخالص داخلی، در سراسر مرزهای جهان مبادله شد. تعداد گردشگران بین المللی به بیش از ۱.۱ میلیارد رسید. و اینترنت اکنون یک شبکه جهانی است که بی درنگ میلیاردها نفر و شرکت های بی شماری را در سراسر جهان به هم متصل می کند.
جریان کالاهای فیزیکی و مالی نشانههای بارز اقتصاد جهانی قرن بیستم بود، اما امروزه این جریانها مسطح یا کاهش یافتهاند. جهانی شدن قرن بیست و یکم به طور فزاینده ای با جریان داده ها و اطلاعات تعریف می شود. این پدیده در حال حاضر تقریباً زیربنای تمام معاملات برون مرزی در جریان های سنتی است در حالی که به طور همزمان جریان ارزشمندی از ایده ها و نوآوری را در سراسر جهان منتقل می کند.
تغییر به شکل دیجیتالیتر جهانیسازی، افرادی که در آن شرکت میکنند، نحوه انجام کسبوکار در آن سوی مرزها، و محل سرازیر شدن منافع اقتصادی را تغییر میدهد. |
دیجیتالی شدن اقتصاد جهانی شدن را از چند جهت تغییر می دهد. از آنجایی که پلتفرمهای دیجیتال از نظر وسعت جهانی میشوند، هزینه ارتباطات و تراکنشهای فرامرزی را کاهش میدهند و به کسبوکارها اجازه میدهند با مشتریان و تامینکنندگان در هر کشوری ارتباط برقرار کنند. جهانی شدن زمانی برای شرکتهای بزرگ چند ملیتی بود، اما پلتفرمها حداقل مقیاس مورد نیاز برای جهانی شدن را کاهش میدهند و به کسبوکارهای کوچک و کارآفرینان در سراسر جهان امکان مشارکت میدهند. در نتیجه، انواع جدیدی از رقبا می توانند به سرعت از هر گوشه ای از جهان ظاهر شوند و فشار بر متصدیان صنعت را افزایش دهند.
بیش از هر زمان دیگری، شرکت ها و کشورها نمی توانند فرصت های فراتر از مرزهای خود را نادیده بگیرند. تحقیقات اقتصادسنجی ما نشان میدهد که جریانهای جهانی کالا، سرمایهگذاری مستقیم خارجی و دادهها، تولید ناخالص داخلی جهانی فعلی را تقریباً ۱۰ درصد در مقایسه با آنچه در دنیای بدون هیچ جریانی اتفاق میافتد، افزایش دادهاند. این ارزش تنها در سال ۲۰۱۴ معادل ۷.۸ تریلیون دلار بوده است. جریان دادهها ۲.۸ تریلیون دلار از این اثر را تشکیل میدهند که تأثیر بیشتری بر رشد نسبت به جریان کالاهای سنتی دارد. با توجه به اینکه شبکههای تجاری جهان در طول قرنها توسعه یافتهاند، اما جریانهای دادههای فرامرزی فقط ۱۵ سال پیش شکل گرفتند، این یک پیشرفت قابل توجه است.
جریان های جهانی با افزایش بهره وری و ایجاد بازارهای کارآمدتر با مقیاس واقعی جهانی از رشد حمایت می کنند. اما همه کشورها از این پتانسیل حداکثر استفاده را نمی کنند. شاخص اتصال به روز شده موسسه جهانی مکینزی ما کشورها را از نظر ورودی و خروجی کالاها، خدمات، امور مالی، افراد و داده ها رتبه بندی می کند. اقتصادهای پیشرفته هنوز بیشترین ارتباط را در سطح جهانی دارند. اگرچه بیشتر کشورهای در حال توسعه مشارکت خود را عمیق تر می کنند، اما در طول زمان به کندی شکاف خود را با اقتصادهای پیشرفته پیشرو کاهش می دهند.
تسریع رشد عقب نشینی یک فرصت بزرگ برای کشورهای در حال توسعه است. گزارش سال ۲۰۱۴ ما نشان داد که کشورهایی که در مرکز شبکههای تجاری قرار دارند، نسبت به کشورهایی که ارتباطات کم دارند، از جریان کالا سود بیشتری می برند. اما تحقیقات جدید ما نشان میدهد که جریان دادهها مزایای اقتصادی قویتری را برای کشورهای حاشیه شبکههای دیجیتال جهان ارائه میکند.
عصر جدید جهانی سازی دیجیتال نیز چالش هایی را به همراه دارد. شرکتها میتوانند وارد بازارهای جدیدی شوند، اما در معرض فشارهای قیمتگذاری، رقبای تهاجمی جهانی و مدلهای کسبوکار دیجیتال مخرب هستند. داده ها باید در برابر جرایم سایبری محافظت شوند. دانشآموزان میتوانند خود را به صورت آنلاین از هر کجای کره زمین آموزش دهند، اما نگاه آنها به جوامع دیگر میتواند بیشکیبایی آنها را نسبت به دورنمای شغلی تاریک در خانه افزایش دهد. رسانههای اجتماعی جوامع جهانی را ایجاد میکنند، اما همچنین به شبکههای افراطگرایان اجازه میدهند با هم ارتباط برقرار کنند. برای رسیدگی به بسیاری از این مسائل به هماهنگی بین المللی بیشتری نیاز است. نسخه امروزی جهانیسازی بسیار پیچیدهتر و سریعتر است، اما ارتباط میتواند راهی برای رشد باشد.
[۱] McKinsey Global Institute (MGI)
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.