جاکلین فولر، مدیر کل شرکت گوگل چگونگی آماده سازی شرکت گوگل را برای آینده ی کاری به وسیله ی ایجاد آموزش آنلاین برای افرادی که بیشتراز همه به آن نیازمندند را شرح می دهد.
دنیای دیجیتال، نیروی انسانی، گوگل، تکنولوژی، مهارت های دیجیتال، آموزش، دیجیتالی شدن، کسب مهارت دیجیتال
در اقتصادی که به سرعت به سمت دیجیتالی شدن در حال حرکت است. مهارتهای پایه ای لازم جهت ایفای بسیاری از نقش ها در حال تغییر به مهارتهای دیجیتالی هستند. محققان به واسطه ی تحقیقی که توسط شرکت جهانی مکینزی صورت گرفت به این نتیجه رسیدند که تا سال ۲۰۳۰ زمان اختصاص داده شده به یادگیری مهارتهای پیشرفته ی تکنولوژیکی در محل کار افراد تا ۵۰ درصد در آمریکا و تا ۴۱ درصد در اروپا افزایش خواهد یافت، قابل توجه است که حتی زمان اختصاص داده شده جهت کسب مهارتهای پایه ای دیجیتال نیز تا ۶۹ درصد در آمریکا و تا ۶۵ درصد در اروپا افزایش خواهد یافت.
چگونه بخش خصوصی می تواند از مسلط بودن نیروی کار خود به مهارتهای مورد نیاز جهت رویارویی با نیازهای آینده ی کاری اطمینان حاصل نماید؟
شرکت مکینزی طی صحبتی با جاکلین فولر، مدیر کل شرکت گوگل، بیان می کند که شرکت های فناوری این شکاف مهارتی را چگونه می بینند و چگونگی استفاده ی صحیح شرکت گوگل از آموزش آنلاین به نحوی که این آموزشها دقیقا شامل حال افرادی شوند که بیشتر از همه بدان نیازمندند را شرح می دهد.
مکینزی: چگونه شرکت های فناوری اطمینان حاصل می نمایند که نیروی کارشان دارای مهارت های صحیح می باشند؟
جلکلین فولر: در حال حاضر بخش تکنولوژی در به روزترین و توسعهیافتهترین مرحلهی خودش قرارگرفته است، زیرا هنگامیکه شما با مدرک علوم کامپیوتری از دانشگاه فارغالتحصیل میشوید ممکنه است چند زبان بدانید اما این مسئله که این زبانها و رویکردها تغییر خواهند کرد را تضمین میکنید؛ بنابراین مسائلی نظیر یادگیری مادامالعمر و آموزش مهارتهای جدید به کارکنان ازجمله مواردی هستند که شرکتهای فناوری با آنها آشنا میباشند. درواقع این مسائل بخشی از بستهی کارهای روزانهی ما هستند. مکینزی یکی از رهبرانی بود که سبب شد تا ما متوجه شویم که حدود یکسوم از ما قرار است در آینده کارهای متفاوتی را به انجام رسانیم، زیرا کارها و نقشهایی که در حال حاضر مشغول به انجام آنها هستیم تا سال ۲۰۳۰ نیازمند مهارتهایی کاملاً متفاوت خواهند بود.
مکینزی: در چنین اقتصادی که بهسرعت به سمت دیجیتالی شدن در حال حرکت است شرکت گوگل چه تدبیری برای بهکارگیری افراد از گروههای متفاوت کرده است؟
جاکلین فولر: با توجه به آنچه که ما از کسبوکارمان آموختهایم، یافتن افراد مناسب برای نقش برطرف سازی مشکلات ناگهانی و غیرمنتظرهی تکنولوژیکی یکی از سختترین کارهایی بود که با آن مواجه بودیم. تقریباً تمام کسبوکارهایی که برای روشن نگهداشتن سرورها و کامپیوترهایشان متکی بر فناوری هستند نیازمند چنین نقشی میباشند، مکانی که بتوان به آنجا مراجعه کرد و گفت: «برای استفاده از کامپیوترم به من کمک کن.»
اگر به سراسر اقتصاد نگاه کنید میبینید که حدود ۱۵۰۰۰۰ شغل خالی وجود دارد که این مسئله فقط برای گوگل مشکلساز نشده است بلکه مشکل بسیاری از شرکتهای فناوری است. مسئلهای که در صنعت فناوری وجود دارد تأکید بیشازاندازه بر نقش یک فرد دارای مدرک علوم کامپیوتری و نادیده گرفتن نقشهای دیگری است که در یک اقتصاد دیجیتالی ظاهرشدهاند. بهعنوانمثال «نقش پشتیبانی تخصصی فناوری اطلاعات» ازجمله نقشهایی است که تقریباً هر فردی توانایی انجام آن را دارد و طی بازهی زمانی ۸ الی ۱۲ ماهه میتواند مسیر یادگیری مهارت آن را از صفرتا صد طی کند.
بهمنظور رفع این شکاف ما دورههای آموزشی آنلاین را از طریق Coursera راهاندازی کرده و حدود ۱۰۰۰۰ سهمیهی شرکت در این دوره برای عموم مردم در نظر گرفتیم و در پایان این مسیر آموزشی افرادی را قرار داده که بیان میکنند: «ما نگاه ویژه و دقیقی به خروجیهای این برنامهی آموزشی آنلاین خواهیم داشت تا افراد دارای صلاحیت را استخدام کنیم.» و درنهایت گوگل اولین استخدام خود را از خروجیهای این برنامه به انجام رساند.
از مهمترین خواستههای ما حضور بیشتر و پررنگتر بانوان و افرادی که در جامعه کمتر دیده میشوند در تیم ما و صنعت فناوری است، این افراد میتوانند خالقان تکنولوژی و یا کاشفان راهحلهایی برای بهبود مشکلات فناوری، سیستمها و تجهیزات ما باشند. ما از همه نمیخواهیم که برنامهنویس باشند بلکه میخواهیم فرصت حضور در این فعالیت را برای تمام کسانی که بهعنوان شغل از این کار لذت برده و مهارت عالی در انجام آن را دارند فراهم نماییم.
در حوزهی مهارتهای شغلی ما مشخصا نگاهی داریم بر افرادی که در حال حاضر در نیروی کار ما حضور دارند، یا به دنبال یافتن یک شغل هستند و یا به دنبال ارتقای شغل هستند تا موقعیت شغلی خودشان را بهبود بخشند. به همین منظور ما با شرکت GOODWILL همکاری میکنیم، سالانه از هر ۲۰۰ استخدام شغلی در کشور آمریکا یکی توسط این شرکت شکل میگیرد، آنها با محرومترین اقشار جامعه کار میکنند که درواقع آسیبپذیرترین شهروندان ما هستند که عمیقاً در دل جوامع جاسازیشدهاند. شرکت گوگل میتواند این افراد را با خود همراه سازد و به تقویت مهارتهای دیجیتالی آنان کمک کند و اظهار کند که: «مطمئن باشید هر فردی که تحت آموزش شرکت GOODWILL قرارگرفته تا به مهارتهای دیجیتالی بهتری دست یابد، به آن خواهد رسید و ما میتوانیم به افراد بیشتری کمک کرده و کیفیت این آموزشها را ارتقا بخشیم.»
مکینزی: آیا یادگیری آنلاین راهحلی برای رفع این شکاف مهارتی میباشد؟
جاکلین فولر: نکته ی جالبی که در خصوص یادگیری آنلاین وجود دارد اشتیاق و هیجان مردم نسبت به آن است و آنها با خودشان میگویند: «این یک راه حل هست، ما این دورههای آموزش دیجیتال را که بهصورت رایگان در اختیارمان قرار داده شده است را میگذرانیم.»، اما وقتی به نرخ تکمیل آموزشهای آنلاین نگاهی داشته باشید متوجه میشوید که این نرخها بسیار پایین هستند و کسانی که بیشتر از سایرین به این آموزشها نیاز دارند کمتر به آنها دسترسی دارند.
یکی از اثرگذارترین مسائلی که در ارتباط با افراد متعلق به جوامع محروم مطرح است، داشتن یک مربی است. ما در حال حاضر نگاهی داریم بر ایجاد بستری بهمنظور بهکارگیری از مربیان، مشاوران و مشوقان که بتوانند کمک کنند، از طرفی به فکر در اختیار داشتن چیزی شبیه هوش مصنوعی جهت توسعهی رباتهای گفت و گوی خود و مربیان و مشاوران انسانی هستیم. بهعنوانمثال ارسال یک پیام درزمان مناسب که بیان میکند: «سلام، ما متوجه شدیم که شما تکالیف خود را برای این کلاس انجام ندادهاید.»
یکی از بلند پروازانه ترین اهداف ما تفکر در ارتباط با چگونگی مهار هوش مصنوعی به نحوی است تا به ما کمک کند که رویکردهای عاقلانهتر، خودکارتر و مقیاسپذیرتری داشته باشیم که بهواسطهی آنها به محرومترین افراد کمک کنیم تا نهایت استفاده را از این دورهها ببرند.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.