منبع خبر: دنیای اقتصاد
رشد اقتصادی- سرمایه گذاری- جامعه جهانی- رشد کسب و کار- اقتصاد جهانی- تهدیدهای اجتماعی- اخبار اقتصادی
مرکز انگلیسی «پیدبلیوسی» جدیدترین گزارش خود برپایه نظرسنجی از مدیران عامل را منتشر کرد. در این گزارش نظر مدیران درخصوص موضوعات مختلف نظیر مقاصد سرمایهگذاری، رشد اقتصادی، تهدیدات جامعه جهانی و… پرسیده شده است. کشورهایی که امسال بهعنوان برترین مقاصد کسبوکار و سرمایهگذاری رتبهبندی شدهاند به ترتیب عبارتند از: آمریکا (با کسب ۴۶ درصد آرا)، چین (۳۳ درصد) و آلمان (۲۰ درصد). بهعلاوه، تعداد مدیران عاملی که بهبود را برای اقتصاد جهانی پیشبینی کردهاند، نسبت به گزارش سال گذشته دو برابر شده است.
مرکز انگلیسی «پیدبلیوسی pwc))» جدیدترین گزارش خود برپایه نظرسنجی از مدیران عامل منتشر کرد. در این گزارش نظر مدیران عامل درخصوص موضوعات مختلفی نظیر رشداقتصادی، مقاصد سرمایهگذاری، تهدیدات جامعه جهانی و… پرسیده شده است. در بخش مربوط به سرمایهگذاری، مدیران عامل، همچنان آمریکای شمالی – بهخصوص آمریکا – را بهعنوان اصلیترین بازار رشد برای ۲۰۱۸ برگزیدند.
در این رابطه ۴۶ درصد از مدیران عامل مشارکتکننده در این نظرسنجی آمریکا را بهعنوان بهترین مکان رشد کسبوکار و سرمایهگذاری انتخاب کردهاند. این درحالی است که در گزارش سال گذشته نیز آمریکا با کسب ۴۳ درصد آرا در جایگاه نخست قرار داشت. مشابه سال گذشته، پس از آمریکا به ترتیب چین، آلمان و انگلیس در ردههای دوم تا چهارم بهترین کشورها برای پیشرفت و سرمایهگذاری انتخاب شدهاند. در رده پنجم اما هند جایگاه سال گذشته ژاپن را گرفته است. بهترین و بدترین تغییر نیز به ترتیب مربوط به دو کشور کانادا و مکزیک است. در گزارش سال گذشته کانادا با کسب ۴ درصد آرا در رده انتهایی برترین مقاصد سرمایهگذاری قرار گرفته بود. در گزارش امسال اما این کشور با صعودی ۶ پلهای در جایگاه نهم این رتبهبندی قرار گرفته است. بر اساس نتایج این نظرسنجی جایگاه مکزیک اما از رده هشتم به سیزدهم نزول کرده است. در این رابطه ۱۵ کشوری که در گزارش امسال بهعنوان برترین مقاصد پیشرفت کسبوکار و سرمایهگذاری رتبهبندی شدهاند به ترتیب عبارتند از: آمریکا (با کسب ۴۶ درصد آرا)، چین (۳۳ درصد)، آلمان (۲۰ درصد)، بریتانیا (۱۵ درصد)، هندوستان (۹ درصد)، ژاپن (۸ درصد)، فرانسه (۷ درصد)، برزیل (۷ درصد)، کانادا (۶ درصد)، روسیه (۵ درصد)، استرالیا (۵ درصد)، هنگکنگ (۵ درصد)، مکزیک (۴ درصد)، کرهجنوبی (۴ درصد)، و امارات (۴ درصد).
بر اساس گزارش نظرسنجی از مدیران عامل «پیدبلیوسی»، بهرغم افزایش خوشبینی کوتاهمدت به اقتصاد جهان، اما نگرانی مدیران عامل در سراسر دنیا درخصوص اقتصاد و تهدیدهای اجتماعی که کسبوکارهای آنها را تهدید میکند، تشدید شده است. برای اولین بار از سال ۲۰۱۲ بخش عمده مدیران عامل عقیده دارند اقتصاد جهانی بهبود خواهد یافت. در واقع تعداد مدیران عاملی که بهبود را برای اقتصادی جهانی پیشبینی کردهاند نسبت به گزارش سال گذشته دو برابر شده است. در این رابطه ۵۷ درصد از مدیران عامل مشارکتکننده در این نظرسنجی بهبود اقتصادی را برای سال آینده و تنها ۵ درصد روند کاهشی را پیشبینی کردهاند. این درحالی است که ۳۶ درصد از مشارکتکنندگان معتقدند وضعیت اقتصاد جهانی بدون تغییر خواهد ماند. گرچه خوشبینی بیسابقه مدیران عامل در مناطق مختلف از آمریکا شمالی گرفته تا خاورمیانه مشاهده شده اما مناطق آمریکای لاتین، آمریکای شمالی و آسیا-پاسیفیک به ترتیب با آرای مثبت ۶۵، ۶۳ و ۶۰ درصدی خوشبینترین تلقی میشوند.
نگرانی مدیران عامل درخصوص عواملی که کسبوکارهای آنها را تهدید میکند، از دیگر پرسشهای نظرسنجی «پیدبلیوسی» است. در گزارش سال ۲۰۱۷ «مقررات بیش از حد»، «نااطمینانی از رشد اقتصادی»، «نوسانات نرخ ارز»، «دسترسی به مهارتهای کلیدی» و «نااطمینانی ژئوپلیتیک» به ترتیب ۵ نگرانی اصلی مدیران عامل جهان بود. در گزارش امسال اما نگرانیها درخصوص «نااطمینانی از رشد اقتصادی» و «نوسانات نرخ ارز» کاهش یافته و این دو تهدید به رتبههای سیزدهم و پانزدهم نزول کردهاند. در عوض دو تهدید «تروریسم» و «تهدیدات سایبری» جایگاه آنها در میان ۵ تهدید اصلی گزارش امسال گرفتهاند. در این رابطه ۵ تهدید اصلی سال ۲۰۱۸ از نگاه مدیران عامل به ترتیب عبارتند از: «مقررات بیش از حد»، «تروریسم»، «نااطمینانی ژئوپلیتیک»، «تهدیدات سایبری» و «دسترسی به مهارتهای کلیدی». در این گزارش همچنین تهدیدات اصلی به تفکیک هر منطقه رتبهبندی شدهاند که بر اساس آن در منطقه آمریکای شمالی «تهدیدات سایبری»، در غرب اروپا «پوپولیسم»، در آسیا-پاسیفیک «دسترسی به مهارتهای کلیدی»، آمریکای لاتین «پوپولیسم»، در مرکز و شرق اروپا «دسترسی به مهارتهای کلیدی»، در خاورمیانه «نااطمینانی ژئوپلیتیک» و در آفریقا بیثباتی اجتماعی بهعنوان مهمترین تهدیدات شناسایی شدهاند. به گزارش «گروه اقتصاد بینالملل دنیای اقتصاد»، شرکت خدمات مشاورهای «پیدبلیوسی» در تهیه این گزارش از ۱۲۹۳ مدیرعامل در ۸۵ کشور جهان نظرسنجی کرده است. در این رابطه بهمنظور در نظر گرفتن اثرگذاری اقتصادهای بزرگ، از تولید ناخالص داخلی کشورها برای اندازهگیری میانگین وزنی نتایج استفاده شده است. این نظرسنجی همچنین شرکتهای حاضر در بخشها و صنایع گوناگون اقتصادها را پوشش داده است. بر این اساس، ۱۱ درصد از مشارکتکنندگان از طریق تلفن، ۷۷ درصد بهصورت آنلاین و ۱۲ درصد بهواسطه پست یا مصاحبه رودررو مورد پرسش قرار گرفتهاند. بهعلاوه در اقتصادهای بزرگ شرکتهای انتخابی حداقل ۵۰۰ نیروی کار و بیش از ۵۰ میلیون دلار درآمد و در ۲۰ اقتصاد بعدی شرکتها حداقل ۱۰۰ نیروی کار و درآمد بیش از ۱۰ میلیون دلار دارند.
بزرگترین مرکز «سرمایهگذاری مستقیم خارجی» تحت عنوان «افدیآی اینتلیجنس)» که یکی از بخشهای خدماتی روزنامه «فایننشال تایمز» است، برترین شرکتهای سرمایهگذار ۲۰۱۷ را بر مبنای تعداد پروژههای سرمایهگذاری معرفی کرده است. به گزارش این نهاد که از دادههای بازه زمانی سپتامبر ۲۰۱۶ تا آگوست ۲۰۱۷ استفاده کرده است، شرکت لجستیک و فروش آنلاین «آمازون» برای دومین سال متوالی بهعنوان بزرگترین سرمایهگذار جهان انتخاب شد. در این بازه ۱۲ ماهه، شرکت «آمازون» در نقاط مختلف دنیا در ۸۷ پروژه سرمایهگذاری کرده است. ۴۸ درصد از این پروژهها در لجستیک، توزیع و حملونقل، ۲۰ درصد از آنها نیز در زمینه فروش، بازاریابی و فعالیتهای پشتیبانی بوده است. در این رابطه یکسوم از سرمایهگذاریهای سال ۲۰۱۷ این شرکت در کشورهای اسپانیا و فرانسه صورت گرفته است که در مجموع موجب ایجاد بیش از ۱۱۰۰ شغل شد. در سال ۲۰۱۷ بیشترین پروژههای سرمایهگذاری دو منطقه اروپای غربی و خاورمیانه نیز به نام شرکت «آمازون» است.
پس از «آمازون»، شرکت لوکزامبورگی «ریجس» که زمینه تامین فضاهای تجاری و اداری فعالیت دارد، با سرمایهگذاری در ۷۴ پروژه در جایگاه دوم برترین شرکتهای سرمایهگذار سال ۲۰۱۷ جای گرفت. به گزارش «افدیآی اینتلیجنس»، اصلیترین مقصد پروژههای سرمایهگذاری این شرکت منطقه غرب اروپایی با ۴۱ پروژه بوده است. منطقه آمریکای شمالی و آسیا-پاسیفیک نیز به ترتیب با ۱۴ و ۱۰ پروژه دیگر مقاصد اصلی شرکت «ریجس» برای سرمایهگذاری بودهاند. شرکت آلمانی «دویچه پست» نیز در رتبهبندی برترین شرکتهای سرمایهگذار ۲۰۱۷ با سرمایهگذاری در ۶۵ پروژه در جایگاه سوم قرار گرفت. بر اساس این گزارش، ۱۴ درصد از سرمایهگذاری مستقیم خارجی این شرکت خدمات پستی در فرانسه – در شرکتهایی نظیر «ایاچال – بوده است. این شرکت همچنین بهعنوان برترین سرمایهگذار سال ۲۰۱۷ منطقه آسیا-پاسیفیک معرفی شد.
رتبهبندی برترین شرکتهای سرمایهگذار در سال ۲۰۱۷ که «افدیآی اینتلیجنس» منتشر کرده، به ترتیب زیر است: آمازون (با ۸۷ پروژه)، ریجس (۷۴ پروژه)، دویچه پست (۶۵ پروژه)، هوآوی (۴۵ پروژه)، جنرال الکتریک (۴۲ پروژه)، زیمنس (۳۷ پروژه)، ویورک (۳۶ پروژه)، اوراکل (۳۳ پروژه)، رابرت بوش (۳۱ پروژه)، تاتا گروپ (۲۹ پروژه). همچنین به تفکیک مناطق جهان «ریجس» برترین شرکت سرمایهگذار در منطقه آمریکای شمالی، «اینل» در آمریکای لاتین، «اسکانسکا» در اروپای نوظهور، «آمازون» در غرب اروپا و خاورمیانه، «دویچه پست» در آسیا-پاسیفیک و «جنرال الکتریک» در آفریقا لقب گرفتند.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.