منبع خبر: پایگاه خبری اتاق ایران
صادرات غیر نفتی- گمرک- تجارت خارجی- کالای ایرانی- واردات- سرمایه گذاری- اخبار تجارت بین الملل
گمرک ایران جزئیاتی از وضعیت تجارت خارجی کشور در سال گذشته را منتشر کرده است که بر اساس آن صادرات غیرنفتی بر پایه کارنامه عملکرد تجارت خارجی سال ۱۳۹۶ نسبت به سال قبل از آن، با ۶.۵۶ درصد افزایش، به حدود ۴۷ میلیارد دلار رسیده است. چین، امارات، عراق، کره جنوبی و ترکیه به ترتیب عمدهترین خریداران کالای ایرانی بودهاند.
مجموع صادرات غیرنفتی ایران در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۶ بالغبر ۴۶ میلیارد و ۹۳۱ میلیون دلار بود و این در حالی است که در سال ۱۳۹۵، ۴۴ میلیارد و ۴۲ میلیون دلار کالا صادر شده بود.
بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سال گذشته صادرات محصولات پتروشیمی ۸.۲۹ درصد و میعانات گازی ۳.۲۸ درصد کاهش یافته است.
آمارها نشان میدهد صادرات غیرنفتی پارسال ایران به مقصدهای مهم صادراتی مانند چین، کره جنوبی، ترکیه و عراق روند افزایشی داشته است.
همچنین صدور کالاهای ایرانی به چین نسبت به سال پیش آن، ۸.۳۱ درصد افزایش نشان میدهد.
صادرات غیرنفتی ایران به کره جنوبی و ترکیه به ترتیب با افزایش ۵۲.۲۵ درصدی و ۲۲.۸۸ درصدی همراه شده اما صادرات به امارات افت ۹.۵۹ درصد افت کرده است.
همچنین صادرات غیرنفتی به عراق با رشد ۴.۷۹ درصد همراه بود.
آمار و اطلاعات ۱۲ ماهه پارسال نشان میدهد ۳۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار کالای واسطهای وارد شد که بیشترین سهم واردات را (۶۰.۳۱ درصد) از آن خود کرد.
همچنین کالاهای سرمایهای با ارزش هشت میلیارد و ۶۹۷ میلیون دلاری، سهم ۱۶.۰۲ درصدی داشت.
در این مدت، ۲۹ میلیون و ۹۱۰ هزار تن کالای واسطهای و ۸۹۵ هزار تن کالای سرمایهای و درمجموع ۳۸ میلیون و ۷۳۶ هزار تن انواع کالا وارد کشور شد.
پارسال تشریفات گمرکی ۱۷۱ میلیون و ۳۶ هزار تن کالا در گمرکهای کشور بهطور کامل بهصورت الکترونیکی و هوشمند انجام شد که از این مقدار ۳۸ میلیون و ۷۳۶ هزار تن سهم واردات و ۱۳۲ میلیون و ۳۰۰هزار تن سهم کالاهای صادراتی غیرنفتی بود.
با کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی اطلاعات همه کالاهای وارداتی و صادراتی در بانک اطلاعات تجارت خارجی کشور بهطور جزئی ثبت میشود.
در ۱۲ ماهه پارسال ۵۴ میلیارد و ۳۰۲ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن ۲۴.۳۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
کالاهای اساسی، قطعات منفصل خودرو و کالاهای سرمایهای بیشترین سهم را در افزایش واردات داشت.
پارسال مهمترین اقلام صادراتی کشور به ترتیب میعانات گازی به ارزش هفت میلیارد و ۷۹ میلیون دلار، گاز طبیعی مایع شده به میزان ۲ میلیارد و ۴۹۵ میلیون دلار ، پروپان مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۴۷۵ میلیون دلار، روغنهای سبک و فرآوردهها بهجز بنزین با یک میلیارد و ۳۲۷ میلیون دلار و متانول به ارزش یک میلیارد و ۱۷۸ میلیون دلار بود.
سهم سایر کالاها به ۲۴ میلیارد و ۷۰۳ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن، ۲۲.۲۷ درصد افزایش را نشان میدهد.
پارسال مهمترین کالای وارداتی قطعات منفصل برای تولید خودرو سواری با یک میلیارد و ۸۰۱ میلیون دلار بود.
ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون دلار، برنج با یک میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار و لوبیای سویا با ۹۴۳ میلیون دلار در ردههای بعدی قرار گرفت.
واردات وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی بهجز آمبولانس و هیبریدی به ارزش ۸۰۹ میلیون دلار جایگاه پنجم را از آن خود کرد.
چین با ۹ میلیارد و ۶۵ میلیون دلار، امارات با ۶ میلیارد و ۷۶۴ میلیون دلار و عراق با ۶ میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار مهمترین خریداران کالاهای ایرانی در ۱۲ ماهه پارسال بودند.
کره جنوبی با چهار میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار و ترکیه با سه میلیارد و ۹۹۱ میلیون دلار در ردههای بعدی قرار گرفتند.
چین با حجم ۱۳ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار، مهمترین کشور صادرکننده کالا به ایران در این مدت بود.
پسازآن امارات با ۱۰ میلیارد و ۶۷ میلیون دلار، کره جنوبی با سه میلیارد و ۷۱۷ میلیون دلار و ترکیه با سه میلیارد و ۱۹۳ میلیون دلار جای گرفتند.
آلمان سه میلیارد و ۸۳ میلیون دلار کالا به ایران فرستاد.
میزان واردات از دیگر کشورها ۲۱ میلیارد و ۲۶ میلیون دلار بود.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.