“ موضوع بازاریابی دیگر چیزهایی نیست که شما میسازید، بلکه اصل قضیه، داستانهایی است که روایت میکنید”
بازاریابی، فروش، داستان گویی، برند، بازاریابی محتوا، کوکاکولا، اینفلوئنسر، ارتباطات اجتماعی، رسانههای اجتماعی
داستانگویی را میتوان هسته اصلی جامعه انسانی دانست. همه ما از همان کودکی، تحت تأثیر یک یا چند داستان هستیم و این داستانها اثر شگرفی بر زندگی ما دارند. اگر سخنرانیها و آموزشهای دانشگاهی به نوعی یکنواختی ختم میشوند، داستانگویی اما همیشه هیجانانگیز است. بخش اعظمی از آنچه ما درون ذهنمان ذخیره و یا بازخوانی میکنیم، به صورتی عارضی و بخشی است- داستانهایی که وقایعی هیجانانگیز دارند، تجارب و یا تصویر یک شخص- ارتباطات یک برند با بافتاری خاص، همگی مثالهایی از ذخیره یا بازخوانی قسمت بندی شده از ذهن است.
مفهومی که تحت عنوان بازاریابی محتوا شاخته میشود، یکی از اثرگذارترین روشها جهت نفوذِ یک محصول و یا یک برند در زندگی شخصی مصرفکنندگان است. برای مثال، کمپین “یک Coke به اشتراک بگذار” (#ShareACokeIndia)، تولید شرکت کوکاکولای هند، تحت مضامینی چون:
“Har Rishta Bola, Mere Naam Ki Coca-Cola”
در زندگی هندیها نفوذ کرده است.
این نوع کمپینها ما را با احساس، اصالت، ارتباط شخصی و انگیزش به سمت عمل آشنا میسازد.
با تغییر نسلی نیز، داستانگویان و رابطهای (رسانههای) داستانگویی جهشی خاص داشتهاند. امروزه، داستانگویان، اینفلوئنسرهایی هستند که دنبالکنندگان بسیاری دارند و رابط آنها نیز رسانههای اجتماعی هستند. اینجا این سؤال مطرح میشود که اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟ آنها بخشی از گروههای دوستان شما هستند که خلاقاند و مهارتی استثنائی در داستانگویی دارند. طی ۱۰ سال گذشته، رسانههای اجتماعی، دنیایی تماماً دیجیتال به وجود آوردهاند که درون آن افراد وارد ارتباطات اجتماعی میشوند، محتوا خلق می نمایند و از سویی دیگر محتوای تولیدی دیگران را مصرف میکنند.
اکنون نگاهی میاندازیم به برخی حقایق در مورد بازاریابی اینفلوئنسریِ رسانههای اجتماعی:
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.