بازاریابی، بازاریابی نوین، تکنولوژی نوین، فرمان صوتی، آمازون، گوگل
فرمان صوتی: وقتی به جای تایپ کردن متن یا دستور به موبایل یا تبلت از صوت استفاده میکنیم.
تابهحال هنگام راه رفتن یا رانندگی کردن سعی کردید که به کسی پیام بدید یا چیزی را در موبایل خودتان تایپ کنید؟ متوجه میشوید که علاوه بر زمانبر بودن ممکن است که در وضعیت خطرناکی قرار بگیرید مثل تصادف اتومبیل یا افتادن در چاله و چندین حالت خطرناک دیگر. برای رفع این مشکل چند سالی هست که بعضی از گوشیهای هوشمند به فناوری “command voice” مجهز شدهاند. این راه ارتباط برقرار کردن با موبایل یا تبلت هم بسیار سریعتر است و هم امنیت بیشتری به دنبال خواهد داشت.
این روند که از سال ۲۰۱۱ شروعشده تا به امروز موفق شده ۲۰ درصد از سهم جستجوهای اینترنتی را به دست بیاورد و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۰ به ۵۰ درصد برسد. طبق پیشبینیها تا سال ۲۰۲۰ تقریباً ۳۰ درصد از جستجوها بدون استفاده از صفحهنمایش خواهد بود.
طبق بررسیها افراد به دلایل زیادی از این تکنولوژی استفاده میکنند که مهمترین آنها عبارتاند از: مشغول بودن دستها، سخت بودن تایپ کردن، نتایج سریعتر و جلوگیری از نتایج غیر مرتبط و همچنین افراد در همه مکانها از فرمان صوتی استفاده میکنند.
علاوه بر آسانتر بودن و امنتر بودن استفاده از دستور صوتی این فناوری مزیتهای دیگری هم نسبت به تایپ کردن دارد:
۱- میتوان دستور کاملتری را جستوجو کرد. در تایپ کردن معمولاً به دلیل زمانبر بودن به نوشتن کلمات کلیدی میپردازیم اما در دستور صوتی دقیقه کلمات موردنیاز و دلخواه خود را ادا میکنیم و معمولاً نتیجهی کاملتری به دست میاوریم.
۲- طرفداران و کسایی که از فرمان صوتی استفاده میکنند در طی سه چهار سال گذشته بهشدت افزایشیافتهاند (در حال حاضر ۳۹ میلیون نفر در امریکا از این فناوری بهصورت منظم استفاده میکنند) و شما برای معرفی محصول خود و شناساندن به بقیه افراد حتمی باید در این زمینه فعالیتهای لازم را انجام دهید.
۳- به دلیل طولانی بودن فرمان صوتی نسبت به تایپ کردن و اینکه جویندگان معمولاً به دنبال کسبوکارهای محلی هستند، کسبوکارها میتوانند محتویات پلت فرم خود را بهگونهای ایجاد کنند که در صدر لیست یافت شده قرار بگیرند.
نکته بسیار مهم اینکه معمولاً افراد هنگام استفاده از دستور صوتی معمولاً از کلمات محاورهای استفاده میکنند و شرکتهای باید برای یافت شدن توسط مشتری این عامل راحتمی در نظر بگیرند.
در حال حاضر موتورهای جستوجو و شرکتهای بسیار زیادی از این فناوری استفاده میکنند. معمولاً این شرکتهای از اپلیکیشن پرقدرت “amazon alexa” استفاده میکنند؛ که از سال ۲۰۱۴ روانه بازار شده است. این اپلیکیشن ابتدا روی “amazon echo” مورداستفاده قرار گرفت که یک وسیله برای برقراری ارتباط صوتی با افراد بود. رفتهرفته شرکت آمازون این اپلیکیشن را توسعه داد و در حال حاضر بر روی سیستمعاملهای بسیاری قابلاستفاده است.
در شکل بالا لوگوی “amazon alexa” و یک نمونه از “amazon echo” آورده شده است.
البته شرکت google هم با معرفی google home رقیب بسیار جدی برای “amazon alexa” محسوب میشود.
شرکت تاکسی اینترنتی اوبر که بزرگترین شرکت دنیا در این زمینه است بهتازگی امکان کرایه اتومبیل با استفاده از دستور صوتی را ایجاد کرده است. این شرکت از هر دو نرمافزار فوق استفاده کرده است و به شما این امکان را میدهد در سریعترین زمان ممکن بتوانید برای مبدأ و مقصد خود تاکسی را سفارش دهید.
شرکت بزرگ رستوران زنجیرهای برگر کینگ نیز بهتازگی این امکان را برای مشتریان خود فراهم کرده است که با استفاده از یک دستور صوتی از محتویات برگرهای متنوع این شرکت اطلاع یابند. اسم محصول را بهصورت دستور صوتی بیان میکنیم و محتویات آن را در اسرع وقت در نتایج جستوجو میبینیم.
دیگر مثال معروف در این زمینه سوپرمارکتهای زنجیرهای “ocado” است که با استفاده از amazon alexa” ” این امکان را به وجود آورده که مشتری لیست تمام محصولات موردنیاز خود را به روش فرمان صوتی سفارش دهد و نیازی به جستوجوی خستهکننده آنها در وبسایت یا اپلیکیشن نیست.
استفاده از فرمان صوتی در بازاریابی شدیداً رو به افزایش است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۲ در امریکا و انگلستان به ترتیب به ارقام ۴۰ و ۵ میلیارد دلار برسد؛ که در مقایسه با ارقام ۱.۸ و ۰.۲ میلیارد دلار سال ۲۰۱۷ رشد بسیار زیادی را نشان میدهد.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.