در این مقاله در ارتباط با چگونگی تغییر روند کاری توسط تکنولوژی و راههای تطبیق دادن شرکتها با این روند صحبت میشود.
دستگاههای کامپیوتری نظیر موبایل و تبلت که ما روزانه با خود حمل میکنیم، مهارتهای بهره وری دانشبنیان نیروی کار، راههای نوین مشارکت شرکتها در پروژههای مشترک، از حوزههای نفتی تا مغازههای خردهفروشی، همه و همه توسط تکنولوژی دچارتغییرشده اند.
دنیای دیجیتال، تکنولوژی، نیروی کار دیجیتال، استراتژی، کسب و کار، استراتژی دیجیتال
همه ی ما امروزه کامپوترها و گجت های عجیبی را با خود حمل می کنیم که حاوی اپلیکیشن های پیچیده ای هستند که می توانند حجم زیادی از کارهای کامپیوتری سنگین را انجام دهند، گرچه خیلی کوچک به نظر می رسند. خب این اولین بخش است.
بخش دوم مربوط به قابلیت برقراری ارتباط این وسایل میباشد. حقیقیت این است که بهوسیلهی اینترنت همراه این تلفنهای همراه میتواند با تمام نقاط دنیا که دارای وب هستند صحبت کرد، پی این ارتباط با دنیای بیرون بسیار بزرگ و گسترده است. علاوه بر این پدید آمدن لوازم جانبی بسیار زیاد که قابلیت اتصال یا ورود به این دستگاههای کوچک را دارند نیز بسیار گسترده شده است.
سومین مسئله اپلیکیشن های فضای مجازی شرکتهاست که از طریق وب در دسترس همگان وجود داشته و نیازی به VPN نداشته و بهراحتی میتوان از طریق گوشیهای موبایل به این تکنولوژیها دسترسی پیدا کرد. حال شما این سه عامل را کنار هم قرار دهید و میبینید که این خود نشانهی یک تغییر بسیار بزرگ میباشد.
کار از یک مکان به یک ذهنیت؛ از کاری که در یک مدتزمان ثابت انجام میدادیم به کاری که تقریباً دائماً در حال انجام آن هستیم؛ از چیزی که از زندگی من کاملاً جدا بود به چیزی که تقریباً برای بسیاری از ما، بخش اصلی و مهمی از زندگی است، تبدیلشده است.
همچنین شغل از یک کار فیزیکی به کاری مرتبط با اطلاعات، خلاقیت و بهرهبرداری تبدیلشده است. صدها هزار نفر در سراسر دنیا وجود دارند که امروزه کارمندان بادانش تلقی میشوند، مانند کسانی که موتورهای هواپیمایی را تعمیر میکنند یا کسانی که در مغازههای خردهفروشی مشغول به کار هستند. تکنولوژی این امکان را برای آنها فراهم کرده تا به شیوههای جالبتر و دلچسب تری کارهای خود را انجام دهند.
برای مثال در این باب میتوان به افراد در سایتهای شغلی میدان نفتی Bakken در داکوتای شمالی اشاره کرد. اگر بر سر چاه نفت چیزی خراب میشد و درست کردن آن کار راحت و دمدستی نبود شاید هفتهها طول میکشید تا به دنبال فردی بگردند تا بتواند آن را درست کرده و یا اطلاعات لازم مربوط به آن را جمعآوری کنند؛ اما آلان افراد سریعاً میتوانند از طریق موبایل و اینترنت خود تمام اطلاعات مربوط به تمام تجهیزات مورداستفاده در چاههای نفت را در اختیار داشته باشند. از طرف دیگرباره ولی کار نیز افزایش خواهد یافت چون میتوانند سریعتر مشکل را حل کرده و به کارشان ادامه دهند. همچنین این مسئله برای کارفرما نیز بهتر خواهد بود زیرا هیچکس نمیخواهد زمان خود را برای یافتن اطلاعات لازم یا راهکار درست تلف کند، آنهم در دمای -۳۰ درجهی داکوتای شمالی!
ما اطلاعاتی در دسترس داریم که نشان میدهد کارمندان بادانش، خصوصاً استفاده از موبایل، میتوانند افزایش بهره وری چشمگیری از ۱۰ الی ۲۰ درصد در انجام کارهایشان داشته باشند.
این یک مثال فوقالعاده است. یکی از بزرگترین شرکتهای اجاره دهندهی تجهیزات ساختوساز در ایالاتمتحدهی آمریکا فرآیندهای فروش خود را از مدل کاغذی به Ipad تغییر داد. در مدل قدیمی، نیروهای فروش شرکت ۴ روز در هفته را در محل اجارهی تجهیزات سپری میکردند و هر جمعه تمام کاغذهای مربوط به کارهای انجام شده در آن هفته را در دفتر شرکت دستهبندی میکردند. در مدل جدیدی آنها در روزهای جمعه بهجای رفتن به دفتر بهوسیلهی Ipad اطلاعات مربوط را به در فرمهای الکتریکی ذخیره میکردند و یک روز کاری کامل جلو میافتادند.
بهکارگیری تکنولوژیهای دنیای جدید کاملاً آسان و ارزان می باشد؛ بنابراین چالشهای اصلی در این خصوص را میتوان چالشهای ذهنی، چالشهای آگاهی و چالش شناسایی مورداستفاده از این تکنولوژیها دانست و مهمتر از همه مشکلات تغییرات مدیریتی کار را دشوارمی سازد. شرکتهایی که در تغییر مدیریت خوب هستند میتوانند عملکرد عالی داشته باشند.
تغییر مدیریتی بهخوبی شناختهشده است. در این متن شامل چند بخش مجزا میشود. یک بخش مربوط به مدیریت از بالا به پایین است بدین معنا که بهتمامی اعضای سازمان بفهمانیم که استفاده از این تکنولوژی مجاز است و میتواند به آن اتکا کرد و بهعنوان وسیلهای برای حل مشکلات جدی کسب و کار از آنها بهره برد. نباید به چشم یک اسباببازی به آنها نگاه کنند.
بخش دیگر مربوط به آگاهی است. درواقع هدف کمک به تمام کارکنان برای درک این موضوع میباشد که این قابلیت برای تمامی آنها در دسترس میباشد. البته این مسئله میتواند آسانتر باشد اگر شرکت شما یک توافقنامهی مجوز شرکتی با فروشندهی آن محصول تکنولوژیکی داشته باشد، چون دیگر نیاز نیست نگران هزینههای اضافی در خصوص افزایش تعداد استفادهکنندگان آن تکنولوژی در سازمان خود باشید.
و بخش آخر مربوط به شناسایی کاربرد آن تکنولوژی میباشد. پاسخ به این سال که چه نوع از مشکلات کسبوکار را میتوانیم از طریق استفاده از این تکنولوژی برطرف سازیم؟ چگونه اولویتهای خود را مشخص مینماییم؟ آیا آنها خیلی وسیع هستند یا موارد استفادهی افقی برای اشتراکگذاری اطلاعات با فروشنده یا همکارانمان در توکیو وجود دارد؟ یا اینکه آنها بیشتر متکی بر خودکارسازی فرآیندهای کسب کار و انجام مسئولیتها میباشند؟
شراکت معمولاً دو وجه دارد: کوتاهمدت و بلندمدت
در خصوص مشارکت یا دادوستدهای کوتاهمدت که عموماً شامل ادغام یا مالکیت، ساختن یک فیلم مشخص، انجام یک سرمایهگذاری مشترک و مسائلی از این قبیل هستند، عموماً مشکلات در این زمین به نحو احسن توسط راهحلهای مجازی برطرف میشوند، خصوصاً توسط شرکت Box. در این موارد توانایی برای تنظیم و جداسازی سریع، آسان، امن و قابلاطمینان بسیار اهمیت دارد، خصوصاً اگر اطلاعات عمر کوتاهی، مثلاً چند ماه داشته باشند.
در چنین مواردی استفاده از تکنولوژیها در محل کار بسیاری ناگوار است، زیرا نیازمند فرآیند راهاندازی سنگینی خواهند بود و بعد از تقریباً ۳ ماه باید جمعآوری شوند؛ اما Box پلت فرم مناسبی برای انجام کارهای مشارکتی بلندمدت نیز میباشد. بهعنوانمثال همکاری یک تیم بازاریابی با یک آژانس تبلیغاتی، همکاری یک تولیدکنندهی اتومبیل با تولیدکنندهی قطعات اولیه و مواردی از این قبیل. در این نوع مشارکت شما با مشکلات مبتنی بر اسناد مشارکتی روبرو خواهید شد که نیازمند ابزارهای متعددی است که بتوانند میان سه چهار یا حتی تعداد بیشتری شرکت که در انجام یک پروژه درگیر هستند بهراحتی زمینهی تبادل اطلاعات را به وجود آورند.
ابزارهایی نظیر Box در چنینی موقعیتهایی بسیار هوشمند و کارا خواهند بود زیرا سر و کار داشتن با مسائلی ازجمله احراز هویت (شامل تأمین نیازهای کاربران و یا حذف کاربران از سیستم سرویسگیرندگان) حتی در چنین فضاهای پیچیدهای برای آنها آسان خواهد بود.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.