اقتصاد، زنجیره تأمین، فناوری تجارت، سرمایه گذاری، تأمین مالی، تجارت بین المللی، بلاکچین، هوش مصنوعی، تأمین مالی تجارت، تأمین مالی زنجیره تأمین
فناوری نوین بهواسطه کاهش دادن هزینه ها و ارتقای سهولت استفاده، پیشرفت های پیشگامانه ای را در تأمین مالی زنجیره تأمین و تجارت وعده می دهد.
در نشست سالانه انجمن جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۷ در داوس-کلوسترز سوئیس[۱]، مدیران انجمن زنجیره تأمین و حمل و نقل و هیئت نظارت ابتکارهای شکل دهنده آینده تجارت و سرمایه گذاری بین المللی، اظهار کردند که این انجمن در حال انجام تحقیقی است که تأثیر انقلاب صنعتی چهارم بر جریان تجارت و زنجیره های تأمین بهتر درک شود. بهطور خاص، این تحقیق با هدف شناسایی فناوری های انقلاب صنعتی چهارم و چگونگی تأثیر آنها بر تجارت در آینده انجام می شود، این در حالی است که ریسک های جهانی نسبت به گذشته روزبهروز شکننده تر می شوند.
تجارت بینالمللی و زنجیرههای ارزش جهانی نقشی حیاتی در ثروت ملت ها و کاهش تنشهای ژئوپلیتیک دارند. توزیع تولید در سراسر دنیا منجر به توسعه جهانیسازی شده است و درعینحال، رفتهرفته فاصله بین کشورهای درحالتوسعه و توسعهیافته را کاهش داده است. همچنین، تجارت بینالملل، جهان را از بعد اقتصادی متعادل تر و فراگیرتر کرده است. بااینحال، همواره کارهای زیادی است که باید انجام شوند و فقیرترین ملتها هنوز سهم بسیار محدودی از تجارت جهانی کسب میکنند. فرآیندهای قدیمی مانع مهمی بر سر راه شرکتهای کوچک و متوسط و تجارت با بازارهای نوظهور تلقی میشوند. مشارکت در بازارهای بینالمللی و زنجیرههای ارزش، شرط اساسی کاهش موانع تجاری و ایجاد فرآیندهای یکپارچه در هسته یک اکوسیستم مرزی مؤثر و کارآمد است. ارتقای فرآیندها و سیستمهای مرزی حتی اهمیت بیشتری یافتهاند زیرا رشد تجارت در مقایسه با سال های اوجِ گذشته کندتر است، ازاینرو، منجر به محدود شدن پتانسیل مشارکت در شغلها، موقعیتها و رشد اقتصادی شده است. بررسیها نشان میدهند شرایط کنونی در بسیاری از مرزهای تجاری قابلیت ارتقای بسیاری دارند.
با ظهور فناوریهایی مانند اینترنت اشیا[۲]، بلاکچین[۳] و هوش مصنوعی، ابزارهای تسهیل تجارت بینالمللی نیز در حال رشد هستند. دیجیتالسازی و فناوریهای پیشرفته، پتانسیل کاهش قابلتوجه زمان پردازش و هزینه جابجاییهای مرزی کالاها را در اختیار ما قرار داده است. تبدیل اسناد کاغذی به الکترونیکی و کاربرد ابزارها و فناوریهای هوشمند به کاهش موانع تجارت کمک میکنند، بهخصوص برای کسبوکارهای کوچک و شرکتها در کشورهای درحالتوسعه و در معرض ریسک بالا. پنجره واحد[۴] نوید بهبودهای شگرفی را بهواسطه دیجیتالسازی میدهد. بااینوجود، پتانسیل واقعی در ترکیب و تعامل فناوریهای مختلف است ازجمله تجزیهوتحلیلهای پیشرفته برای تصمیمگیری بهتر، اینترنت اشیا برای شفافیت بهتر زنجیره تأمین و هوش مصنوعی برای کاهش پولشویی و برخی ریسکهای دیگر که در تجارت بینالمللی از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
تأمین مالی تجارت و تأمین مالی زنجیره تأمین، محرکهای مهمی در راستای تسهیل تجارت بینالمللی هستند. از سوی دیگر، ابزارهای مالی مانند اسنادی اعتباری، جذابیتی برای معاملات کوچک ندارند زیرا هزینههای عملیاتی آنها نسبتاً زیاد است. دفتر ثبت اشتراکی[۵] (دفتر کل توزیعشده) و دیگر نوآوریهای فناورانه بهواسطه کاهش دادن هزینهها و سهولت استفاده، پیشرفتهای بسیار دیگری را نوید میدهد. تأمینکنندگان جاافتاده در راستای ارائه راهکارها و تسهیل تأمین مالی تجارت، پیشنهادهای نوآورانه و خارج از عرف معمول بازار ارائه میدهند: به همین ترتیب، بانکها نیز از راهحلهای پیشنهادی این تأمینکنندگان استفاده میکنند. هماکنون ذیل مباحث تأمین مالی، پلت فرمهای فناوری شخص ثالث[۶] نیز ظهور کرده است.
[۱] Davos-Klosters, Switserland
[۲] IoT
[۳] Block Chain
[۴] Single window
[۵] Distributed ledger
[۶] Third-party technology platforms
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.