بازاریابی، بازاریابی دیجیتال، تکنولوژی، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، خریده فروشی، بازاریابی اینترنتی
واقعیت افزوده (Augmented Reality): فناوری اضافه کردن موارد و ایتم های مختلف به محیط واقعی.
فرض کنید هنگام خرید ساعت یا تیشرت از یک سایت اینرنتی این امکان برای شما وجود داشته باشد که بتوانید قبل از خرید لباس را پرو کنید و از سایز و تناسب رنگ لباس با ظاهر و رنگ پوست خود اطمینان یابید. بسیار تاثیر گذار تر خواهد بود اگر این امکان وجود داشته باشد که شما همه لباس یا ساعت های انتخاب شده را بعد از پرو مجازی در یک قاب ببینید و یکی را انتخاب کنید.
در سال ۲۰۱۸ تعداد افرادی که در امریکا از این فناوری استفاده کردند ۴۸.۱ میلیون نفر بوده است و پیش بینی می شود این رقم در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۵۴.۴ میلیون نفر در امریکا برسد.
در حال حاضر شرکت های در سراسر دنیا از این فناوری استفاده میکنند، یکی از بهترین این مثال ها شرکت ساخت وتولید مبلمان منزل (IKEA) است که با اپلیکیشن بسیار قدرتمند خود که ۸.۵ میلیون بار هم دانلود شده توانسته سبک جدیدی از انتخاب مبلمان و وسایل منزل را ارائه دهد، به این صورت که قبل از خرید وسیله مورد نظر را در همان ابعاد و رنگ در اتاق ترسیم می کند و شما می توانید با اطمینان کامل خرید کنید.
دیگر مثال مشهور استفاده از این تکنولوژی بازی POKEMON GO می باشد که بیش از ۶۵ میلیون بار دانلود شد در این بازی شما در صفحه گوشی خودتان شکل موجوداتی را می بینید که در محیط قرار گرفته اند و وجود خارجی ندارند و باید به سمت این موجودات بروید، هیجان بازی چنان بالا بود که چندین نفر در دنیا هنگامی که دنبال این موجودات بودند به دلیل حوادث ترافیکی جان خود را از دست دادند. در حال حاضر این بازی در چندین کشور دنیا ممنوع اعلام شده است.
شرکت های زیاد دیگری هم از فناوری واقعیت افزوده استفاده کرده اند مثل: L’oreal برای انتخاب رنگ موی مناسب و تاثیر ان روی پوست مشتریان از این فناوری استفاده می کند. یا شرکت Disney از این فناوری برای ایجاد تصویر سه بعدی شخصیت های مورد علاقه بچه ها استفاده می کند.
تغییر نحوه خرید خودروبا اپلیکیشن واقعیت افزوده شرکت بی.ام. دبلیو
اگر فکر می کنید استفاده از این فناوری فقط محدود به شرکت های سرگرمی و مبلمان است در اشتباهید، در حال حاضر دامنه این فناوری به قدری گسترده است که شرکت های پزشکی برای تحقیقات قبل از عمل جراحی یا حتی ارتش کشور های مختلف برای تعیین نیروها و تجهیزات خودی و جلوگیری از اشتباه گرفته شدن با نیروهای دشمن از این فناوری استفاده می کنند.
واقعیت مجازی(Virtual Reality): در این تکنولوژی همه محیط کاربر یا کسی که از این فناوری استفاده می کند توسط نرم افزار و دستگاه شبیه ساز ایجاد می شود. از این تکنولوژی در حال حاظر برای شبیه سازی های مختلف صنعت هوا فضا وحتی اموزش رانندگی استفاده می شود. مثلا شرکت اجاره اتومبیل Vroom از این فناوری به صورت بسیار قدرتمند استفاده می کند. کاربر وارد سالن مخصوص تست میشود و عینک VR را بر چشمانش قرار میدهد، سپس از بین ۱۵ مدل مختلف اتومبیل یکی را انتخاب می کند و حس رانندگی با ان را تجربه می کند، همزمان از دید ۳۶۰ درجه محیط و تکان های خودرو به وسیله لرزش های ایجاد شده در اتاقک استفاده میکند وماشین دلخواه را انتخاب می کند.
مثال بسیار موفق دیگر در استفاده از فناوری VR شرکت Toms shoes می باشد که به ازای هر کفش خریداری شده یک جفت کفش به افراد نیازمند هدیه می دهد و شما می توانید تجربه ی هدیه دادن کفش به افراد نیازمند را با یک سفر مجازی تجربه کنید، به صورتی که شما با استفاده از فناوری VR به سفری مجازی می روید و کفش را به دست افراد می رسانید.
به طور کلی انتظار می رود در سال ۲۰۱۹ تعداد افرادی که حداقل یک بار از این فناوری استفاده کرده اند در امریکا به ۴۹.۲ میلیون نفر برسد، که این مقدار ۳۴ درصد رشد را نسبت به سال ۲۰۱۸ نشان می دهد.
با توجه به هزینه بالای ساخت نمونه اولیه و پخش ان در بازار جهت به دست اوردن تمابل مردم نسبت به خرید آن، می توان از این دو فناوری استفاده کرد و محصول را قبل از ساخت به افراد معرفی نمود تا در صورت تمایل افراد نسبت به ساخت ان اقدام کنیم.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.