پیشنهاد می شود قبل از مطالعه این بخش، بخش های قبلی این مقاله ” کسب و کار دیجیتال: از آزمایش تا تحول” را از طریق لینک های زیر مطالعه نمائید:
استراتژی دیجیتال (بخش اول)
یک شرکت برای پیشرفت در فضای عدم قطعیت باید وضعیت کنونی خود را به دقت ارزیابی کند. وجود جنجال و هیاهوی پیرامون تکنولوژیهای دیجیتال این خطر را ایجاد می کند که تمرکز خود را از دست بدهید و منحرف شوید. در اکثر شرکتها، چندین و چند آزمایش دیجیتالیِ جسته گریخته و نامنسجم انجام میشود. این نقطه های نورانی اغلب از جهت دهی روشن برخوردار نیستند. هیچ کنترل مرکزی یا هماهنگ سازی در آنها وجود ندارد، بنابراین، مدیران عامل هم هیچ بینشی نسبت به ماجرا ندارند و نمی دانند بودجه ی مربوط به سرمایه گذاریشان کجاها خرج می شود.
اگر از ابتکارات دیجیتالی خود سیاهه ای تهیه کنند، معلوم می شود سرمایه ها کجا هزینه می شود: در ضمن این کار، الگوهای شکست و خطرها و ریسک ها نیز از ابهام بیرون می آیند. شرکتها بدون یک استراتژی دیجیتالی منسجم معمولاً در همان گام های اول از الگوهای هشتگانه ی شکست آسیب می بینند (شکل ۲).
شکل ۲
الگوی هشتگانه شکست در مرحله اولیه
برخی شرکتها متوجه می شوند که بیش از اندازه در تواناسازها سرمایه گذاری کرده درحالی که در ایجاد مدل تازه ی کسب و کار به قدر کافی سرمایه گذاری نکرده اند. برخی دیگر می بینند رویکردشان پراکنده است و فاقد تمرکز لازم؛ پس احتمالاً به سرمایه گذاری های همپوشان و موازی کاری دچار شده اند. در اکثر موارد، تهیه ی سیاهه دو کارکرد دارد، هم معلوم می کند وزندهی (scaling) به ابتکارات دیجیتال («آزمایشگری صرف») با دید روشن انجام نشده و هم فعالیت ثمربخشی را که باید شالوده ی کارهای بعدی قرار بگیرد نمایان می کند.
منبع: www.weforum.org
مترجم: سجاد اصغری خواه
استراتژی دیجیتال (بخش سوم – بخش چهارم- موردکاوی)
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.