این مورد کاوی مربوط به مقاله ” کسب و کار دیجیتال: از آزمایش تا تحول” می باشد، لذا پیشنهاد می شود قبل از مطالعه این بخش، بخش های قبلی این مقاله را از طریق لینک های زیر مطالعه نمائید:
استراتژی دیجیتال (بخش اول – بخش دوم – بخش سوم – بخش چهارم)
اکویناکس و پلوتون به این تشخیص رسیدند که صنعت تناسب اندام (فیتنس) به این سو رفته که افراد دوست دارند در حین انجام ورزش با دیگران در ارتباط باشند. اما این دو کسب و کار طرح های متفاوتی برای برآوردن این نیاز داشتند. اکویناکس در سراسر شبکه ی فضاهای فیتنس خود در جهان فیزیکی مکان هایی را تعیین و تجهیز کرد و رویدادهایی ترتیب داد تا اعضا بتوانند در حین ورزش با دیگران نیز ملاقات کنند. در مقابل، شرکت دوچرخه سواری پلوتون یک اجتماع پروپاقرص و اکثراً مجازی در فیسبوک و دیگر شبکه های اجتماعی ساخت. خودتان نتیجه ی کار را در شکل۳ ببینید.
شکل ۳: چشم انداز شرکت ها همانند مسیر شرکت ها نیست.
شرکت ها در حین تدوین استراتژی خود پرسش هایی دارند که اکثرشان در رقابتها آزموده شده و پاسخ گرفته اند اما پرسش های تازه هم مطرح می شوند. برای مثال، یک موضوع اساسی برای همه ی مدیرعامل ها این است که «آیا دارایی هایی که امروز باعث ممتاز شدن شرکت از دیگر شرکت ها می شوند می توانند در آینده نیز نقش داشته باشند یا در این فضای رقابتی و اخلالگر وبال گردن می شوند؟» موضوع دیگر این است که «شرکت با چه سرعتی باید حرکت کند؟ اگر در فلان عرصه اولین شرکت باشیم و پیشرو، بهتر است یا بگذاریم دیگری شروع کند و ما سریع ترین دنباله رو او باشیم؛ در هر صورت آینده ی ما چگونه خواهد بود؟»
پاسخ ها می توانند شگفت انگیز باشند. اولین بودن الزاماً رمز موفقیت نیست (نمودار ۴). در بسیاری از صنایع، بومیان دیجیتالی مسلط اولین ها نبودند بلکه دنباله روهای چابکی بودند که از درسها و شکست های پیشینیان خود بهره بردند.
پرسش اساسی این است که آیا در «حالا اقدام کردن» هیچ مزیت و فایدهای هست، یعنی آیا به لطف وجود تأثیرات شبکه ای، در اولین بودن هیچ مزیتی هست؟
شکل۴- اولین بودن مزیت هست با دنباله رو چابک بودن؟
منبع: www.weforum.org
مترجم: سجاد اصغری خواه
بخش بعدی:
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.