بازاریابی، بازاریابی بین الملل، صادرات، واردات، برنامه بازاریابی بین الملل، صادرات کالاهای هنری، استراتژی، مطالعه موردی
زمانیکه پروفسور و شوهرش در اروپای شرقی در تعطیلات به سر می بردند، تعدادی صنایع دستی زیبا که مجسمه های سفالی را در بوداپست پیدا کردند. این صنایع دستی، توسط یک هنرمند در غرفه ای در بازار کوچک در نزدیکی دانوب به نمایش گذاشته شده بودند، و این قطعات در طراحی های منحصر به فردی ساخته شده بودند. در گفتگوی طولانی با پروفسور، سازنده این اثار هنری اظهار داشت که، کسی حق ندارد یکی از این مجمسه ها را بخرد، مگر اینکه با او صحبت کند.
پروفسور در طول دو بار بازدیدش از این بازار، و دیدن از کارگاه هنری این هنرمند در خانه اش در امتداد رودخانه، ۳ مجمسه را خریداری کرد. دو تا از مجسمه ها، پسری را در لباس دلقک به طرز متفاوتی نشان می دهد و دیگری، مجسمه زنی جوان در لباس جدید و به روز بود. این مدل ها که برگرفته از پسر این هنرمند و همسرش بود، در کارگاه هنری، به پروفسور معرفی شدند. این کارگاه هنری، دارای تعداد زیادی از اثار هنری تمام شده بود که هیچ کدام مثل هم نبودند. این هنرمند خاطر نشان کرد که، او نیمی از وقتش را در غرفه صرف فروش کالاهایش می کرد- زمانی که او ترجیح می داد صرف خلاقیت کند. تعداد نسبتا کمی از گردشگران و افرادی که از غرفه اش در بازارچه دیدن می کردند، صرفا مشتری کالا نبودند.
پروفسور و همسرش هنگام مراجعت به منزل، اثار هنری جدیدشان را در اتاق نشیمن به نمایش گذاشتند. آنها از این مسئله شگفت زده شدند که تعداد زیادی از دوستان آنها این مجسمه ها را مورد تحسین قرار دادند و از انها پرسیده بودند که کجا می توانند آثار مشابهی را تهیه کنند.
چون رشته پروفسور بازاریابی بین المللی بود و آن را تدریس می کرد، برای او این فرصت پیش آمد تا بتواند از توسعه برنامه بازاریابی برای مجسمه ها به عنوان پروژه کلاسی استفاده کند. چنین طرحی می توانست از منظر هنرمندی به دست آید که، خواهان فروش مجسمه هایش در خارج از کشور بود یا از منظر یک نمایندگی در خارج که خواهان واردات و توزیع کالاهای هنری بود. چنین طرحی باید شامل حداقل تعیین تقاضای احتمالی، کانال های بازاریابی برای استفاده، روش های تبلیغاتی، روش های صادرات، واردات، توزیع فیزیکی و امکان سنجی اقتصادی باشد. برنامه بازاریابی در چنین زمانی برای هنرمند مجارستانی به کار خواهد آمد.
البته برای وارد کننده یا تاجری که به این مجسمه ها علاقمند شده است هم لازم است یک برنامه بازاریابی برای واردات آن مجسمه ها تنظیم کند و همه موارد لازم در یک برنامه بازاریابی را در واردات آن بررسی نماید.
منبع:
Albaum, G. S., Albaum, G., & Duerr, E. (2008). International marketing and export management. Pearson Education.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.