همینطور که موج کووید-۱۹ سراسر جهان را می پیماید، نوع بشر مجبور به نوآوری و تغییر مسیر کار و زندگی خود شده است. فراتر از نقطه ای که اکنون در آن ایستاده ایم این است که افراد و شرکت ها در جهان پساکرونا مقاوم تر خواهند شد. در اینجا ۹ پیشبینی را ارائه می کنیم که نشان می دهد جهان ما پس از پشت سر گذاشتن دنیاگیری چگونه خواهد بود.
هنوز زمان زیادی نگذشته است که ما از لمس صفحه نمایش ها و کارهایی که می توانستیم با آن بکنیم، ذوق زده می شدیم. اما کووید-۱۹ اغلب ما را نسبت هر سطح قابل لمسی که می تواند بیماری را منتقل کند، هوشیارتر کرده است، بنابراین در جهان پساکرونا انتظار می رود که ما صفحات را کمتر لمس کنیم و بیشتر از رابطه ای صوتی و ابزارهای بینایی ماشینی استفاده کنیم. پیش از دنیاگیری، ما شاهد گسترش گزینه های پرداخت بدون تماس در دستگاه های موبایل بودیم. با این حال، همزمان با افزایش تعداد افرادی که می خواهند سطوح کمتری را لمس کنند، این گزینه پرداخت برای کالاها و خدماتی که نیاز به تماس فیزیکی ندارند، طرفداران بیشتری خواهد یافت. انتظار می رود که شاهد گسترش رابطه ای صوتی و بینایی ماشینی باشیم که چهره ها و ژست های حرکتی را در صنایع مختلف تشخیص می دهد تا میزان تماس فیزیکی را محدود کند.
کووید-۱۹ سبب شده است که مردم خود را به کار کردن از خانه و در تنهایی وفق دهند. این ویروس با مجبور کردن دسته جمعی ما برای یافتن راه حل های دیجیتال برای برگزاری جلسات، درس ها، تمرینات و سایر کارها در خانه، به بسیاری از ما اجازه می دهد که امکان استمرار برخی از این کارها را در جهان پساکرونا محتمل بدانیم. من متوجه شدم که مسافرت کردن به سایر کشورها تنها برای شرکت در یک جلسه همیشه ضروری نیست، و دریافتم که تماس تصویری برای تمام انواع جلسات (بله تمام آنها، حتی برای جلسات هیئت مدیره) میتواند به یک اندازه مفید باشد. به برکت لزوم فاصله گیری اجتماعی دخترم اولین درس پیانوی خود را در طول یک تماس ویدئویی آموخت و با کمال تعجب خیلی خوب پیش رفت.
ما قدرت داده ها در دوره دنیاگیری را به صورت واقعی میبینیم. درس هایی که از این تجربه می آموزیم به ما خواهد گفت که چطور می توانیم دنیاگیری های آتی را با استفاده از فناوری اینترنت اشیاء و کلان داده تحت نظر بگیریم. اپلیکیشن های ملی یا جهانی سیستم های هشدار اولیه بهتری را فراهم می نمایند چراکه این اپلیکیشن ها می توانند افرادی را که علایم شیوع ویروس را دارند گزارش داده و ردیابی کنند. بنابراین می توان با استفاده از داده های سیستم تعیین موقعیت جغرافیایی (GPS) افراد در معرض خطر و افرادی که با آن ها در تعامل بوده اند را برای نشان دادن شیوع بیماری، ردیابی نمود. هر کدام از این تلاش ها باید به دقت اجرا شوند تا از حریم خصوصی افراد حفاظت شده و از سوءاستفاده از این داده ها جلوگیری شود. با این حال، این کار مزایای بسیاری را برای نظارت مؤثرتر و مقابله با دنیاگیری های آتی ارائه می دهد.
هرچه سریعتر بتوانیم یک داروی مؤثر و ایمن برای درمان و یک واکسن برای جلوگیری از ابتلای به کووید-۱۹ و ویروس های آینده تولید و توزیع کنیم، این بیماری سریع تر مهار خواهد شد. هوش مصنوعی شریک ایده آلی برای توسعه دارو است زیرا می تواند تلاشهای انسان را تسریع و تکمیل نماید. واقعیت کنونی، تلاش های آینده برای کاربرد هوش مصنوعی در توسعه دارو را به ما نشان می دهد.
آیا ایمیل هایی را از متخصصان مراقبت های پزشکی مبنی بر پزشکی از راه دور یا مشاوره مجازی دریافت کرده اید؟ بسیاری از متخصصان به منظور کنترل ترافیک انسانی در بیمارستان ها و سایر مطب های پزشکی درحال اطلاع رسانی به بیمارانشان هستند که می توانند از طریق تماس ویدئویی مشاوره های لازم را دریافت کنند. مراقبت از راه دور می تواند به جای ازدحام مردم در مطب دکتر یا مراکز درمانی، خدمات بالینی را بدون ویزیت حضوری ارائه دهد. برخی از مراکز درمانی پیش از شیوع کووید-۱۹ تا حدودی این خدمات را ارائه می دادند، اما درحال حاضر علاقه به این کار به ویژه در مناطقی که طرح دوری گزینی اجتماعی الزامی شده، افزایش یافته است.
علی رغم اینکه بسیاری از کسب وکارها پیشتر وارد حوزه فروش آنلاین شده بودند، کووید-۱۹ کاری کرد که هرگز پیش از آن این حجم خرید آنلاین وجود نداشت. کسب وکارهایی که گزینه خرید آنلاین نداشتند با فروپاشی مالی مواجه شدند، و آنهایی که چنین امکانی را ارائه می دادند در تلاش برای تقویت پیشنهادات بودند. پس از کووید-۱۹، کسب وکارهایی که می خواستند در رقابت باقی بمانند، حتی با وجود حفظ فروشگاه های فیزیکی خود، راه هایی برای داشتن خدمات آنلاین خواهند یافت، و به منظور انطباق با موج تقاضاها سیستم های حمل و نقل و تحویل کالا را بهبود خواهند داد، خواه به دلیل ترجیح فروشنده خواه مقابله با دنیاگیری های آتی.
ربات ها به ویروس مبتلا نمی شوند. شرکت ها دریافتند که درحال حاضر ربات ها می توانند از ما حمایت کنند و نقش مهمی در جهان پساکرونا یا در طول دنیاگیری آینده ایفا کنند، چه در تحویل خواروبار یا پذیرش وظایف خطیر در مراکز درمانی یا برای ادامه کار کارخانه ها.
سازمان دهندگان و شرکت کنندگان رویدادهای حضوری که مجبور شدند به صورت دیجیتال فعالیت کنند، دریافتند که هر دو نوع رویداد مزایا و معایب خاص خود را دارد. برای مثال، من مرتباً در مذاکرات مربوط به فناوری در مجلس نمایندگان در لندن شرکت می کنم. جلسه این هفته با موضوع «هوش مصنوعی در آموزش» به صورت مجازی برگزار شد و بسیار خوب پیش رفت و افراد بیشتری نیز در آن شرکت کردند. ما برعکس رویداد حضوری با مشکل کمبود ظرفیت مواجه نشدیم، به علاوه شرکت کنندگانی از سراسر جهان داشتیم. هرچند پیش بینی نمی کنم که رویداد حضوری پس از کووید-۱۹ به طور کامل جایگزین شود، اما معتقدم برگزارکنندگان رویدادها راه هایی را خواهند یافت که جنبه های دیجیتال بتواند رویدادهای حضوری را تکمیل نماید. من افزایش شدید رویدادهای ترکیبی (هیبریدی) را پیش بینی می کنم که در آن بخشی از رویداد به صورت حضوری برگزار شود و سایر بخش ها به صورت دیجیتال ارائه گردد.
رویدادها، سازمان ها و طرفداران ورزشی باید با این واقعیت کنار بیایند که ورزش های مورد علاقه شان به دلیل شیوع کووید-۱۹ یا به حال تعلیق درآمده اند یا به طور کامل لغو شده اند. اما ورزش های الکترونیکی درحال پیشرفت هستند. حتی نسخه های الکترونیکی مسابقات اتومبیل رانی فرمول ۱ در تلویزیون پخش می شوند و هرچند این نسخه ها مشابه مسابقات سنتی فرمول ۱ نیستند، اما یک خروجی «ورزشی» به مردم می دهد. برعکس رویدادهای ورزشی غالب، رویدادهای ورزش الکترونیکی به راحتی می توانند به فضای آنلاین منتقل شوند. همچون رویدادها، پیشبینی می کنم درجایی که رویدادهای فیزیکی با گزینه های دیجیتال تکمیل می شوند، ما شاهد افزایش پوشش ورزش های ترکیبی (هیبریدی) خواهیم بود.
کووید-۱۹ ممکن است سیستم ها و صبوری ما را تحت فشار قرار دهد، اما مقاومت ما را نیز بالا می برد و به ما اجازه می دهد راه حل های جدید و خلاقانه ای را در هنگام ضرورت توسعه دهیم. در جهان پساکرونا، پیشبینی می کنم که درس هایی را در زمان مبارزه با ویروس آموختیم، به کار ببندیم و دنیایمان را تبدیل به جای بهتری کنیم. شما در آینده چه میبینید؟
منبع: Forbes
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.