نویسنده: پانکاج گماوات
مترجم: دکتر محمدرضا کریمی علویجه (عضو هیات علمی دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی)
انتشارات مهکامه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
جهانی شدن، استراتژی، نیمه جهانی شدن، استراتژی، کتاب نیمه جهانی شدن و بازتعریف استراتژی، محمدرضا کریمی علویجه، بازتعریف استراتژی، مدیریت جهانی، استراتژی های جهان شمول، بازرگانی بین الملل
چرا بسیاری از استراتژی های جهانی با وجود برندهای قدرتمند شرکت ها و مزایای فرامرزی با شکست مواجه می شوند؟ زیرا یک استراتژی کاملا متناسب و هم اندازه برای یک شانس وجود ندارد.
زمانی که شرکت ها به توهمات یک جهان “مسطح” و مرگ فاصله ها اعتقاد دارند، آنها فراتر از مرز ها حرکت می کنند، آنچنان که کره زمین یک بازار یکپارچه است. اما تفاوتهای مرزی بزرگتر از آن چیزی است که ما تصور میکنیم. اکثر فعالیتهای اقتصادی –از جمله تجارت، سرمایهگذاری واقعی و مالی، گردشگری و ارتباطات- به صورت محلی اتفاق میافتد، نه در سطح بینالمللی. در این رویکرد “نیمه جهانی شدن”، شرکت ها می توانند با استفاده از استراتژی های خود در مورد تفاوت های ژئوپلیتیکی که اهمیت دارند، سودمندتر عمل کنند؛ آنها باید موانع را شناسایی کنند که راهکارهایشان باید بر آنها غلبه کند و آنها باید پل هایی را برای عبور از موانع ایجاد کنند. براساس تحقیقات دقیق، پانکاج گماوات نشان میدهد که چگونه استراتژیهای موفقی را ایجاد کنید و ابزارهای مدیریت عملی را فراهم کنید؛ بنابراین شما می توانید:
گماوات با استفاده از نمونه های عمیق نشان می دهد که چگونه شرکت هایی مانند سیمکس، تویوتا، پروکتل اند گمبل، خدمات مشاوره تاتا، IBM و GE Healthcare ، تفاوت های بین مرزی را هوشمندانه مدیریت می کنند. او همچنین نمونه هایی از شرکت های شناخته شده دیگری را که در این چالش شکست خورده است به اشتراک می گذارد. برای هر کسب و کاری که در سراسر مرزها رقابت می کند، بازتعریف استراتژی جهانی به شما کمک خواهد کرد که بیشتر دنیای نیمه جهانی شده را در اختیار داشته باشید.
در این کتاب گماوات، خواننده را به دیدن جهان واقعی و نه ایده آل کسب و کار دعوت می کند و به وجود تفاوت های مختلف فرهنگی، اجرایی، جغرافیایی، اقتصادی و همچنین سیاسی، اجتماعی،قانونی و فناورانه میان کشورهای مختلف اشاره می نماید. وی معتقد است رستاخیز جهانی شدن پدیده ای نیست که در عمل و دنیای واقعیت کاملا اتفاق افتاده باشد و برای این ادعا دلایل مهم و مثال هایی واقعی دارد. از طرفی این صاحب نظر با ارایه آمارهای متعدد از شرکت های بزرگ بین المللی از این حقیقت پرده بر می دارد که جهان کسب و کار هنوز فاصله نسبتا زیادی تا جهانی شدن دارد. گماوات برای تشریح بهتر این تفاوت ها و ایجاد نگاهی متوازن در پیوستار کسب و کار محلی تا جهانی، به چارچوبی تحت عنوان چارچوب کیج -که مخفف حروف انگلیسی ابتدای ۴ کلمه تفاوت های فرهنگی، اجرایی، جغرافیایی و اقتصادی می باشد- اشاره می کند و معتقد است برای ورود به هر بازار خارجی باید این تفاوت ها را مد نظر قرار داد. از سوی دیگر او با نگاهی کارشناسانه به بحث ارزش آفرینی در فضای کسب و کار بین المللی به ویژه از بعد کارت امتیازی ارزش آفرینی، به سه استراتژی کلی ارزش آفرینی شامل استراتژی انطباق، اجماع و آربیتراژ اشاره می کند که علاوه بر تشریح کامل هر یک از این استراتژی ها، شیوه در هم آمیختن آنها و بهره برداری از ترکیبی از این استراتژی ها را نیز به خواننده پیشنهاد می کند.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.