موردکاوی: Voice4u
خانم یومی کوبو، توسعهدهنده برنامه ای است که با هدف کمک به والدینی که فرزند مبتلا به اوتیسم دارند طراحی شده است. Voice4u، به ۲۱ کشور به ۳ زبان (انگلیسی، ژاپنی، اسپانیایی) فروخته شد و از سوی کاربران و فعالان حوزه اوتیسم مورد استقبال زیادی قرار گرفت. او امیدوار است این برنامه در دسترس والدین بیشتری و همچنین افرادی که در تلاش برای کمک به بیماران اوتیسمی هستند قرار گیرد.
خانم کوبو، مادر یک بچه مبتلا به اوتیسم است که خوشبختانه خیلی زود، هنگامی که فرزندش سن کمی داشت، پی به بیماری اش برد. خانم کوبو، برای آنکه به فرزندش کمک کند تا مهارت های کلامی را از همان سن کم، یاد بگیرد، تصاویر یا شکل های ساده ای را از مجله و دیگر منابع جدا میکرد – تصاویری که می توانستند به آسانی با یک شیء، عمل یا کلمه مرتبط شوند. او از تصاویر یک آلبوم تهیه کرد. سپس توانست تصویری را به کودکش نشان دهد، کلمه را برای او بگوید و او را تشویق کند که آن کلمه را تکرار کند. این روند، برای اکثر افراد مبتلا به اوتیسم نتیجه داده است، اما اگر این روش از همان شروع رشد آنها بکار برده شود، بهتر جواب می دهد. با گسترش دایره لغات فرزندش، آلبوم هم بزرگتر شد و به وزن ۷ کیلوگرم رسید.
زندگی خانم کوبو وقف بزرگ کردن پسرش و توسعه نرمافزارهایی برای کمک به سایرین شده است. فرزندش زمانی متولد شد که او و همسرش در ایالت متحده زندگی می کردند، در حالی که شوهرش در این کشور مستقر شده بود. همسر او عضو ارشد یک شرکت ژاپنی بود و می بایست در هر کشوری که شرکت به او ماموریت می داد، زندگی می کرد. همان طور که برای شرکت های بزرگ ژاپنی معمول است، مدیران، به هر کجا که شرکت احساس کند مورد نیاز هستند اعزام میشوند و در این زمینه شرایط فردی آنها در نظر گرفته نمیشود. خانم کوبو تصمیم گرفت در امریکا بماند، جایی که او احساس می کرد مراقبت بهتری برای فرزندش فراهم است و مشکلات کمتری را در تعامل با دیگران دارد و فرصت های بیشتری هم برای پسرش وجود دارد. شرکت آقای کوبو به اقامت خانم کوبو و دو فرزندش در ایالت متحده، بسیار کمک کرد.
هر کجا که با پسرش می رفت، آلبوم را هم با خودش می برد. زمانی که پسرش خردسال بود، مجبور بود لباس، پوشک و غذای او را با خود حمل کند و حتی پسرش را وقتی اوقات تلخی می کرد و حاضر به راه رفتن نبود بغل کند. تا زمانیکه وزن پسرش به ۳۲ کیلوگرم رسید، هنوز او را بغل می کرد، در حالی که وزن خود خانم کوبو ۳۶ کیلوگرم بود. او دچار مشکل تاندونیت و پا درد شد و در نهایت مجبور به استفاده از عصا گردید. در حال حاضر پسرش ۱۶ ساله است؛ و به کمک آموزشهای مادرش پیشرفت خوبی داشته است. فناوری نیز زندگی را برای مادرش آسان تر کرده است.
یک پیشرفت قابل توجه ای که خانم کوبو و دیگران توانستند از آن استفاده کنند، این بود که، او توانست اپلیکیشنی را برای گوشی آیفون طراحی کند تا همه بتوانند با استفاده از آن، هر زمان در هر کجا که بودند، هر تصویر یا شکلی را در برنامه نشان دهند و آیفون نامش را برای فرد مبتلا به اوتیسم بیان کند. این برنامه می تواند توسط خود فرد مبتلا به اوتیسم نیز مورد استفاده قرار گیرد. از آنجاییکه فرد می تواند خودش استفاده از این برنامه را شروع کند، والدین یا پرستاران، می توانند راحت تر و مدت زمان بیشتری را بخوابند. یکی از معایب آیفون، کوچک بودن تصویر بود، لذا وقتی شرکت اپل آیپاد را معرفی کرد، خانم کوبو اپلیکیشنی برای آیپاد نیز طراحی کرد.
صفحه بزرگتر آیپاد، امکان یک اپلیکیشن دیگر را فراهم کرد: از این صفحه میشد برای افراد سالخورده با مشکلات گفتاری و کسانی که در صحبت کردن مشکل داشتند استفاده کرد تا با اشاره کردن بتوانند آسانتر ارتباط برقرار کنند.
علیرغم فروش گسترده Voice4u، خانم کوبو هنوز درباره تعدادی از والدین و پرستارانی که درباره این برنامه نرم افزاری اطلاع ندارند، نگران است. او نمی داند به چه نحوی، درباره این برنامه به طرز گسترده ای اطلاع رسانی کند.
Voice4u website: http://voice4uaac.com/
مترجم: لیدا دوله – کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبائی
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.