کسب درامد از طریق سیل اطلاعات به وجود آمده از اینترنت اشیاء نیازمند یک استراتژی هست که به خوبی اجرا شده باشد و برای مشتریان ارزش ایجاد کند.
بازاریابی، بازاریابی دیجیتال، اینترنت اشیا، بازار اینترنتی، بازار اطلاعات، کسب و کار دیجیتال، ایجاد ارزش، پلتفرم های دیجیتالی
در حال حاضر شرکتهای مختلف اطلاعات بسیار زیاد و با ارزشی از طریق اینترنت اشیا به دست می آورند. این اطلاعات را به طور منظم طبقه بندی میکنند و آنها را بیت به بیت بر روی حافظه های موجود در سازمان خود ذخیره میکنند. این اطلاعات دارایی های بسیار با ارزشی برای شرکت ها محسوب میشوند. اما در عمل شرکت ها استراتژی مناسب و دقیقی برای استفاده از این اطلاعات ندارند و از درصد کمی از این اطلاعات بهره میبرند. مثلاً یک دکل نفتی را در نظر بگیرید که در حدود ۳۰۰۰ سنسور برای ذخیره اطلاعات دارد ولی فقط از یک درصد این اطلاعات برای آنالیز و بررسی وضعیت خود استفاده میکند؛ زیرا این اطلاعات را در درجه اول برای تشخیص و کنترل ناهنجاری ها استفاده میکنند و بیشترین ارزش آن را نادیده می گیرند, که میتواند بهینهسازی و پیشبینی فعالیتهای آینده باشد. یکی از راه های کسب درامد از طریق اینترنت اشیا جمعآوری این اطلاعات به صورت کامل و قرار دادن آنها در اختیار اشخاص ثالث است.
محل های کسب و کار اینترنتی، پلتفرمهای هستند که تأمین کنندگان این اطلاعات را به مصرف کنندگان این اطلاعات متصل میکنند، همچنین کیفیت و امنیت و اصالت این اطلاعات را تضمین میکنند. تأمینکنندگان اطلاعات مجاز هستند که اطلاعات خود را از طریق اصطلاحات و شرایط تعریف شده به ثبت برسانند. مصرف کنندگان نیز میتوانند نقش دوگانه داشته باشند یعنی هم مصرف کننده و هم تولید کننده و فروشنده اطلاعات به این مجموعه باشند.
شکل ۱
دادههای جمع آوری شده میتوانند مشوقی برای ارایه دهندگان داده ها باشند تا اطلاعات را به اشتراک بگذارند.
همچنین اشخاص ثالث میتوانند راهکارهایی را در جهت افزایش ارزش افزوده اطلاعات ارائه دهند. به عنوان مثال، تجزیه و تحلیل در زمان واقعی میتواند بینش مصرف کننده را عملیاتی تر و زمانبندی شده تر به پیش ببرند. بازار همچنین دارای یک پلت فرم مبادله ای به عنوان پایگاه فنی برای تبادل داده ها و خدمات، از جمله ارائه پلت فرم به عنوان یک سرویس است. در ادامه شش راه حل اساسی را که باعث میشود شرکت ها اطلاعات مفید تر و گرانبهاتری ارائه کنند را با هم مرور میکنیم.
۱-ساخت یک اکوسیستم: با جمعآوری تعداد زیادی از شرکتکنندگان ثالث و شرکتها میتوان سیستم عامل های دیجیتال خود را افزایش داد.
۲-افتتاح فرصت های کسب درآمد جدید: امروزه جهان متصل و دیجیتالی ارزش دارایی های داده با کیفیت بالا را افزایش می دهد و یک جریان نوآورانه درآمد ایجاد می شود. برای مثال، یک بازار دیجیتال، با ارائه دروازه های اطلاعاتی و معاملات برای کسب و کارهایی مانند ارائه دهندگان زیرساخت های شارژ و تولید کنندگان وسایل نقلیه، به بازار خودروهای الکتریکی اروپا افزوده می شود و اپراتورهای تلفن همراه به دنبال ساختارهای قیمت گذاری خود بر اساس اطلاعات موجود در مورد عادات مشتری و روند بازار آزاد هستند.
۳- فعال کردن امکان چند مرجع برای ارائه اطلاعات: بازار داده ها امکان به اشتراک گذاری و کسب درآمد از انواع مختلف اطلاعات را برای ایجاد ارزش افزوده فراهم می کند. با ترکیب اطلاعات و مدل های تحلیلی و ساختارها برای ایجاد انگیزه به تأمینکنندگان داده، شرکت کنندگان بیشتری داده ها را به پلت فرم ارائه می کنند.
۴- پشتیبانی از قابلیت همکاری: بازار اطلاعات می تواند فرمت ها و طرح هایی انتزاعی را تعریف کند که موارد استفاده از دستگاه های چند منظوره و متقابل را پشتیبانی می کنند.
۵- ایجاد یک نقطه مرکزی «قابل کشف بودن»: بازارها مشتریان را یک پلت فرم مرکزی و نقطه دسترسی برای برآورده ساختن نیازهای داده معرفی می کنند.
۶- دستیابی به کیفیت داده های سازگار: توافقنامه سطح خدمات می تواند اطمینان حاصل کند که بازارها اطلاعاتی با کیفیت مطلوب را ارائه می دهند.
منبع: mckinsey.com
این مطلب ادامه دارد…
مترجم: سروش احمدپور (دانشجوی کارشناسی ارشد MBA- دانشگاه علامه طباطبائی)
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.