نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو (Pew Research Center) در میان افراد بزرگسال در ایالاتمتحده نشان میدهد که چشمانداز رسانه اجتماعی در اوایل سال ۲۰۱۸ با ترکیبی از گرایش پایدار و گرایشهای نوظهور تعریف میشود. در گزارش اول ماه مارس سال ۲۰۱۸، آمده است:
استفاده میکنند.
این آمار و ارقام شامل تمامی افراد بزرگسال در ایالاتمتحده است، اما ارائه آمار کلی کافی نخواهد بود. یکی از مهمترین جنبههای بازاریابی موفق، شناخت مخاطب هدف است. بنابراین، تنها ۲۷ درصد از افراد بزرگسال در ایالاتمتحده از اسنپ چت استفاده میکنند اما اگر یک کسبوکار جمعیت جوانتر را هدف بگیرد، درصد استفاده از اسنپ چت به ۷۸ درصد خواهد رسید. بهعبارتدیگر ۷۸ درصد جوانان از این پلت فرم استفاده میکنند اما بهطورکلی آمار استفاده در میان تمام گروههای سنی بزرگسالان ۲۷ درصد است.
ابتدا باید در مورد جمعیت مورد هدف بازاریابی و آگاهی سازی برند تصمیم بگیریم، سپس میتوانیم چگونگی دسترسی به گروه هدف بهواسطه رسانههای اجتماعی را طراحی کنیم. خوشبختانه گزارش مرکز Pew جزئیات بیشتری در اختیار ما قرار میدهد.
آمریکاییهای جوانتر (از ۱۸ تا ۲۴ سال) بهطور مکرر از پلت فرمهای مختلفی استفاده میکنند. تقریباً ۷۸ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله از اسنپ چت استفاده میکنند و ۷۱ درصد روزی چند بار به این پلت فرم مراجعه میکنند. بهطور مشابه، ۷۱ درصد از جوانان آمریکایی از اینستاگرام استفاده میکنند و ۴۵ درصد از کل جوانان آمریکایی کاربر توییتر هستند.
در مورد هدف قرار دادن جمعیت جوانتر، نمیتوان از پتانسیل اسنپ چت، اینستاگرام یا توییتر چشمپوشی کرد.
به طرز اعجابانگیزی ۹۴ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله کاربران یوتیوب هستند. یوتیوب، نهتنها برای ارسال محتوای ویدئویی عالی است، بلکه بازاریابان میتوانند تبلیغات نمایشی متفاوتی ارائه دهند (آگهیهای کوتاه بازرگانی … “در فلان ثانیه میتوانید از این آگهی صرفنظر کنید”) تا قبل از دیدن ویدیو اصلی اجرا شود. آگهیهای نمایشی میتوانند آگاهی از برند بومی را افزایش دهند.
همانطور که انتظار میرود، درصد کاربران رسانههای اجتماعی ازنظر سنی متفاوت هستند. تفکیک این گروههای سنی بهصورت زیر است:
از چند نوع مختلف رسانههای اجتماعی استفاده میکنند.
همانطور که ملاحظه میشود بسته به اینکه بازار هدف در کدام گروه جمعیتی قرار داشته باشد، درصد تغییر مخاطبان و کاربران رسانههای اجتماعی در برخی موارد بیش از ۵۱ درصد است.
۸ پلت فرم اصلی رسانههای اجتماعی به بازاریابها اجازه میدهد پلت فرمهایی را انتخاب کنند که بهترین نتیجه را از فعالیتهای بازاریابی خود به دست آورند. زمانی که بازاریابی هدفمند انتخاب شود، اطلاعات زیر در توسعه برنامه بازاریابی رسانه اجتماعی بسیار مفید خواهد بود.
توجه: در این بررسی فقط سیاهپوستها و سفیدپوستها موردمطالعه بودهاند و انواع نژادهای اسپانیایی در آمار منعکس نشده است.
منبع: نتایج بررسی از ۳ الی ۱۰ ژانویه، سال ۲۰۱۸. “استفاده از رسانههای اجتماعی در سال ۲۰۱۸”.
همپوشانی بالایی بین کاربران رسانههای اجتماعی وجود دارد. هنگام تدوین یک برنامه بازاریابی در رسانههای اجتماعی این مسئله بسیار مهم است. بهعنوانمثال، ۷۳ درصد از کاربران توییتر و ۷۷ درصد از کاربران اسنپ چت اظهار داشتهاند که از اینستاگرام نیز استفاده میکنند.
در هدف قرار دادن یک گروه جمعیتی که از اسنپ چت استفاده زیادی میکند، اضافه کردن اینستاگرام به آمیخته بازاریابی رسانههای اجتماعی کار هوشمندانهای خواهد بود.
در حقیقت، ۷۳ درصد از کاربران رسانههای اجتماعی از بیش از یک پلت فرم رسانه اجتماعی که در این گزارش آمده استفاده میکنند و هر آمریکایی عموماً از سه پلت فرم استفاده میکنند. در ادامه، تفکیک جمعیتی از منظر استفاده از چند پلت فرم در رسانههای جمعی ارائهشده است.
منبع: این نظرسنجی از سوم تا دهم ژانویه سال ۲۰۱۸ انجام شد.
“استفاده از رسانههای اجتماعی در سال ۲۰۱۸”
همانگونه که ملاحظه میشود، با استفاده از چندین پلت فرم رسانه اجتماعی برای بازاریابی، در یک جمعیت مشخص فرصت بزرگی برای ایجاد آگاهی از برند وجود دارد. این امر شانس آزمایش چندین پلت فرم و کشف اینکه کدامیک برای فروش مؤثرترین مورد هستند را فراهم میکند.
این نتایج میتوانند به ایجاد کمپینهای بازاریابی آینده کمک کنند و امکان جابجایی هوشمند داراییها در سرتاسر چندین پلت فرم رسانه جمعی را فراهم میکند.
یک برنامه بازاریابی موفق در رسانه جمعی نیازمند برنامهریزی، هماهنگی و محتوای درگیر کننده است. هنگامیکه بازار هدف شناسایی شد، مراحل برنامهریزی شروع میشود.
گزارش بعدی از این سری به چگونگی برنامهریزی یک کمپین موفق بازاریابی در رسانه اجتماعی اختصاص دادهشده است.
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.