به منظور آگاهی رسانی در مورد اقتصاد کشورها و مناطق مختلف جهان، از این پس سلسله مطالب کوتاهی شامل آمار و ارقام به روز کشورها و مناطق مهم اقتصادی ارایه می گردد.
اقتصاد های بزرگ- اقتصاد به روایت آمار و ارقام- اقتصاد آمریکا- اقتصاد های پیشرفته- بین الملل
اقتصاد ایالات متحده آمریکا به تنهایی بزرگترین اقتصاد جهان است که صاحب بیست و دو درصد (۲۲%) خروجی اقتصاد جهان بوده و بیش از یک سوم بازار سهام سرمایه را در اختیار دارد (به نمودارها مراجعه نمایید). اقتصاد آمریکا تقریبا در تمامی بازارها نقش برجسته ای ایفا می کند؛ یک پنجم مصرف انرژی جهان، یک دهم مبادلات تجاری جهان، یک پنجم سرمایه گذاری مستقیم جهان متعلق به آمریکاست. از آنجا که دلار آمریکا متداول ترین پول رایج در صحنه تجارت و اقتصاد جهانی است، تغییر در سیاست های پولی و تمایلات سرمایه گذاران آمریکا تاثیر بسیار مهمی در وضعیت اقتصاد جهانی دارد. در عین حال وضعیت اقتصاد جهانی نیز برای آمریکا بسیار مهم است. شرکت های بین المللی آمریکایی خارج از آمریکا و شرکت های خارجی که در داخل خاک آمریکا کار می کنند مسوول بخش مهمی از تولید اقتصادی، اشتغال، تجارت برون مرزی و جریان های اقتصادی هستند. یک ششم اقلام مصرفی خریداران آمریکایی وارداتی است که درصد واردات برای خودرو و اقلام الکترونیکی بیشتر است.
نمودار ۱ نشاندهنده تولید ناخالص ملی و جمعیت اقتصادهای بزرگ جهان است. نکته جالب در مورد آمریکا بزرگی درصد تولید ناخالص ملی (۲۳% کل دنیا) در مقابل درصد جمعیت آن (۵% کل دنیا) است که این نشانگر قدرت خرید بسیار بالای آمریکایی ها است.
نمودار ۲ نشاندهنده میزان مبادلات تجاری چهار کشور آمریکا، چین، آلمان و ژاپن است. همانگونه که دیده می شود آمریکا مقام اول را دارد با این نکته که درصد وارداتش به کل دنیا از درصد صادراتش بیشتر است.
همانگونه که در نمودار ۳ نشان داده شده نسبت بازرگانی خارجی آمریکا به میزان جهانی ثابت مانده و اهمیت خود در تجارت جهانی را در عین تلاش دیگر رقبا همچنان حفظ کرده است.
نمودار ۴ نشاندهنده مقایسه بازرگانی خارجی آمریکا در دهه ۸۰ میلادی با دوره پنج ساله ۲۰۱۰-۲۰۱۵ است. همانطور که دیده می شود میزان بازرگانی خارجی نسبت به دهه ۸۰ تقریبا دو برابر شده است.
نمودار ۵ نشانگر نسبت واردات اقلام مختلف به آمریکا در به کل واردات جهانی است. نکته مهم میزان واردات غذا و محصولات کشاورزی است که بر روی هم ۱۶% کل واردات جهانی این اقلام است، در حقیقت با ورود به بازار آمریکا فرصت بزرگی به وجود خواهد آمد.
نمودار ۶ اهمیت دلار آمریکا در مبادلات مالی جهان را نشان می دهد، چنانکه دیده می شود بیش از ۵۰ درصد کل تبادلات مالی دنیا با دلار آمریکا صورت می پذیرد.
نمودار ۷ نشاندهنده سهم آمریکا در واردات و صادرات کالا و خدمات جهانی است که به جز صادرات کالا در همه موارد مقام اول را داراست.
[۱] Source: World Bank, International Monetary Fund, UN Population Statistics
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.