ارتباطات بازاریابی، ارتباطات بازاریابی پایدار، بازاریابی سبز، بازاریابی پایداری ، محیط زیست، مسئولیت اجتماعی، حفظ طبیعت، توسعه پایدار، مسئولیت پذیری سازمان ، نقش بازاریابی در پایداری و مسئولیت پذیری سازمان، رفتار مصرف کننده
سوال کاربردی پیشروی یک بازاریاب پایداری این است که چگونه از دانش به دست آمده راجع به رفتار مصرف کننده، در تشویق آنها به رفتارهای پایدارتر استفاده کرد. اقدامات اولیه در این زمینه، از رویکرد بازاریابی مرسوم در شناسایی و پاسخگویی به جنبه های خاص مصرف کنندگان، در جهت ﺗﺄثیرگذاری بر ترجیحات مصرفی آنها به نفع محصولات و برندهای خاص تبعیت می کرد. به بیان دیگر، تلاش بر این بود که از دغدغه های مصرف کنندگان در این زمینه، جهت تحریم برخی شرکت ها و محصولات بهره برد (با کمک رهنمودهای نشریاتی همچون راهنمای مصرف سبز و انواع مختلف آنها در سطح بین المللی) و آن ها را به خرید محصولات و خدمات پایدارتر تشویق کرد. این ﺗﺄکید بر خرید محصولاتی متفاوت و بهتر، فقط بخشی از چالش بهره گیری از رفتار مصرف کننده در جهت پایداری بود. برای پیشروی به سوی پایداری، لازم است که در سه زمینه نظری و عملی مرتبط با رفتار مصرف کننده، پیشرفت هایی صورت گیرد:
فرض بازاریابی مرسوم بر این است که مصرف پایدار (یعنی خرید محصولات و خدماتی که وجه تمایز آنها عملکرد پایدارتر آنها است و احتمالاً قیمت بیشتری هم دارند) چیزی است که اغلب، مصرف کنندگان مرفهی را درگیر خود می کند که پول زیادی برای کالاهای جانبی دارند. لیکن برای یک لحظه درنظر بگیرید که سبک زندگی کدام یک از مصرف کنندگان ذیل پایدارتر است: یک مصرف کننده نسبتا فقیر که هیچ علاقه ای به مسائل اجتماعی و محیط زیستی ندارد و هر چه را که از عهده خرید آن برآید مصرف می کند؛ یا یک مصرف کننده نسبتا ثروتمند که قهوه تجارت منصفانه و غذای ارگانیک می خرد، ماشین هوشمند سوار می شود، برای تعطیلات به گردشگری زیست محیطی می رود، سرمایه گذاری های اخلاقی انجام می دهد و تا جایی که می تواند بازیافت می کند. عقل سلیم و تحلیل آثار زیست محیطی فعالیت آنها دال بر این واقعیت هستند که سبک زندگی فرد فقیرتر پایدارتر است.
منبع: کتاب “نقش بازاریابی در پایداری و مسئولیت پذیری سازمان“
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.