پیشنهاد می شود قبل از مطالعه این بخش، بخش های قبلی این مقاله ” کسب و کار دیجیتال: از آزمایش تا تحول” را از طریق لینک های زیر مطالعه نمائید:
استراتژی دیجیتال (بخش اول – بخش دوم)
سردرآوردن از فعالیت دیجیتالی که در جریان است فقط گام اول است. یک شرکت برای اینکه بداند کدام فعالیت ارزش آفرین است و کدام نیست، باید بداند آن صنعتی که در آن مشغول است به کدام سو می رود.
آری، این مسئله دلهره آور است. قدرت کامپیوترها روز به روز گسترده تر می شود، داده ها و اطلاعات دسترس پذیر در حد انفجار زیاد می شوند و تعداد ابزار و وسایلی که به فضای سایبر متصل می شوند افزایش می یابند. هوش مصنوعی و یادگیری ماشین ها هم به پیچیدگی اوضاع می افزاید. قابل فهم است که شرکت ها نتوانند سر دربیاورند که صنعتشان در کجا با منحنی رشد تکنولوژی مماس می شود و بومیان دنیای دیجیتال چه تهدیدی برای آن خواهند بود.
سردرآوردن از مسیر صنعت دلهره آور است اما غیرممکن نیست. اگر سالها پیش از مدیران و مهندسان اتوماسیون می پرسیدند که آینده ی صنعت خود را تخیل کنند، پاسخ درستشان این بود که بسیاری چیزها «اتوماتیک و الکتریکی» می شود. معدود شرکت هایی که به سوی این آینده قدم برداشتند و خودروهای اتوماتیک و برقی ساختند حالا دارند پاداش می گیرند. اکثر صاحب نظران انتظار داشتند تسلا اولین خودروسازی باشد که وسیله ی نقلیه ی الکتریکی در مقیاس انبوه تولید کند که سی هزار دلار قیمت داشته باشد و بتواند با هر بار شارژ ۲۰۰ مایل راه برود اما جنرال موتورز هم مسیر بازار را تشخیص داد و سرمایه گذاری خود را به موقع شروع کرد. در سال ۲۰۱۰، شورولت را به بازار عرضه کرد و هفت سال بعد آن را به شورولت بولت ارتقا داد، خودرویی که طبق وبگاه شورولت می تواند با هر بار شارژ ۲۳۸ مایل بپیماید و کمی هم ارزانتر از تسلا باشد (پنج دلار!). مجله ی موتور ترند Motor Trend در سال ۲۰۱۷ شورولت بولت را ماشین سال نامید. از سوی دیگر، تسلا کار روی مدل سوم خودروی خود را در مقیاس بسیار کوچک در سال ۲۰۱۷ آغاز کرد، با این هدف گذاری که تولید آن را به پنج هزار دستگاه در ماه برساند. جنرال موتورز هم به جای تمرکز روی مدلهای پرفروش خود یعنی سدان و SUV در صدد گسترش ناوگان برقی خود است، با این هدفگذاری که تا سال ۲۰۲۳ دست کم بیست مدل خودروی برقی به بازار عرضه کند و بعد از آن تاریخ هم ناوگانی تمام الکتریکی تولید کند.
هر صنعتی موج پیشرفت را چشیده و مسیر «اتوماتیک و الکتریکی» را لمس کرده؛ تیمهای رهبری هر صنعت با پرسیدن سوال های درست می توانند موج پیشرفت در صنعت خود را مشخص تر بیان کنند چون شاید دقیقاً «اتوماتیک و الکتریکی» نبوده باشد. مدیران عامل که سوال ها را از تیم های رهبری خواهند پرسید و پاسخ هاشان را به بحث می گذارند عمیقاً درباره ی آینده ی صنعت خود فکر خواهند کرد و این فرصت را فراهم می کنند تا برنامه ها را با وضعیت تصورشده ی آینده تطبیق دهند و سازگار کنند. کارگروه گردهمایی جهانی اقتصاد فهرستی از پرسش های اساسی در این زمینه را فهرست کرد:
منبع: www.weforum.org
مترجم: سجاد اصغری خواه
استراتژی دیجیتال (بخش چهارم- موردکاوی)
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.