روش های ورود به بازارهای بین المللی, صادرات, واردات, تراز تجاری, کانال های صادراتی, جهانی شدن, اتحاد استراتژیک, سرمایه گذاری مستقیم خارجی, همکاری مشترک, بازار خارجی, صادرات مستقیم, صادرات غیر مستقیم, اتحادهای استراتژیک, مجوز تولید, قرارداد فرانشیزی, قرارداد مدیریتی, طرح های کلید در دست, تجارت متقابل
از دیگر روشهای ورود به بازارهای بین الملل می توان تجارت متقابل (Counter Trade) را نام برد. تجارت متقابل در واقع نوعی روش پرداخت بین المللی است و نوعی از تجارت است که در آن بین خرید و فروش به نوعی ارتبــاط برقرار می شود. این به معنای مرتبط نمودن دو مسئولیت است، وقتی که تبادل کالا، خدمت یا فناوری مکمل یک معامله متعارف تجاری شود. این روش معاملات در سطوح بین المللی در واقع نوعی وسیله پرداخت و به عنوان جایگزینی برای تجارت بر مبنای تبادل کالاها یا خدمات در برابر پول محسوب می شود. در بعضی موارد کنترل های ارزی مانع می شود تا شرکت ها درآمدهای خود را از کشور خارج نمایند. در چنین مواردی نیز شرکت ها ممکن است مجبور گردند پول خود را برای خرید کالا، هزینه کنند و سپس آنها را به کشورهای ثالث صادر نمایند.
کشورها به چهار علت مختلف زیر، مبادلات پایاپای و تجارت متقابل را تشویق می کنند:
به طور کلی انواع تجارت متقابل از نظر وجود مبالغ مالی در قرارداد به دو دسته کلی تقسیم می گردد. در شکل زیر انواع تجارت متقابل ارائه شده است و در بخش بعدی انواع روش های تجارت متقابل توضیح داده می شود.
سایر روش های ورود به بازارهای بین المللی:
اتحادهای استراتژیک توافقات قراردادی
اتحادهای استراتژیک: قرارداد فرانشیز
اتحادهای استراتژیک: قرارداد مدیریتی
اتحادهای استراتژیک: طرح های کلید در دست
منبع: کتاب “روش های ورود به بازارهای بین المللی”، نوشته دکتر محمدرضا کریمی علویجه- دکتر ابوالقاسم ابراهیمی – سید مسلم علوی
ما گروهی از مدیران و متخصصان مدیریت، مهندسی، استراتژی و بازاریابی با تجربه بین المللی هستیم که در پی ارتقای سطح دانش کاربردی مدیریت در پهنه صنعت و تجارت کشوریم. در این راه آماده ارایه خدمات در شاخه های کسب وکار گوناگون و صنایع مختلف هستیم.
آدرس: تهران، دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری
شماره تماس: ۰۹۱۹۸۳۶۶۳۶۱
ایمیل: Ibc.consulting2020@gmail.com
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.